Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: POIANA LUI JOHANN Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Cătălin Cîrnu

1 Octombrie 2021
Vizualizari: 2663
Comentează add

AUDIO și TEXT - "Apel matinal" - Invitat: Ferdinand Nagy, comisar general al Pavilionului României la Expo Dubai 2020.

Apel matinal: Invitat, Ferdinand Nagy. România la Expo Dubai 2020 (AUDIO) Apel matinal: Invitat, Ferdinand Nagy. România la Expo Dubai 2020 (AUDIO) - Conține audio

catalin-cirnu

FOTO: https://romaniaexpo2020.ro/

AUDIO: "Apel matinal" - Invitat: Ferdinand Nagy, comisar general al Pavilionului României la Expo Dubai 2020.RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI(1 octombrie, ora 8:38) - Emisiunea: "Matinal" - Realizator: Cătălin Cârnu - Nu ne dăm niciodată bătuți, rămânem de fiecare dată optimiști.

La 8:38 am stabilit în cele din urmă legătura telefonică directă cu Ferdinand Nagy, comisarul general al Pavilionului României la Expo Dubai 2020, care și-a deschis porțile pentru public, după ce fusese amânată cu un an din cauza pandemiei. Bună dimineața îi spunem invitatului.


Ferdinand Nagy: Bună dimineața /.../ dumneavoastră.


Realizator: Ne auzim. Cum arată și cum se prezintă România la acest eveniment?


Ferdinand Nagy: Eu cred că ne prezentăm foarte bine, suntem pregătiți sută la sută. Într-o jumătate de oră se deschid porțile pavilionului și suntem bucuroși, nerăbdători să-i întâmpinăm pe primii vizitatori.


Realizator: Am văzut câteva imagini de la ceremonia de deschidere, care a avut loc deja într-o prezentare spectaculoasă, aducea cu stilul ceremoniilor de deschidere de la Jocurile Olimpice. A fost frumos?


Ferdinand Nagy: A fost frumos. Într-adevăr, spre norocul nostru, a fost o ceremonie cu spectatori, deși un eveniment, poate primul eveniment și cel mai important eveniment de diplomație publică care se va desfășura cu vizitatori fizici.


Realizator: Cu ce vine România la Dubai, practic? Ce vom oferi noi?


Ferdinand Nagy: Vine cu un pavilion foarte atractiv. Avem un concept extraordinar de atractiv pentru vizitatori, vor avea posibilitatea să facă o excursie în România, să descopere frumusețile, să descopere apele minerale, să descopere artiști care vor performa pe scena pavilionului. Vom avea, de asemenea, artiști plastici, vom avea expoziții de artă plastică, vom avea meșteșugari care vor lucra pe viu. Deci, este o ofertă extraordinară și suntem absolut convinși că vizitatorii vor pleca cu o impresie extraordinară despre România.


Realizator: Am aflat deja că primul artist care va urca pe scenă, să spunem așa, este Zoli Tóth. Când va fi Ziua României la Expo Dubai?


Ferdinand Nagy: Da, într-adevăr, Zoli Tóth cu copiii de la Cantus Mundi vor avea, vom avea un spectacol astăzi cu ocazia inaugurării oficiale a Pavilionului României. Pentru Ziua României la Expo s-a stabilit data de 1 martie 2022.


Realizator: Și vom avea surprize pregătite publicului pentru 1 martie?


Ferdinand Nagy: Vom avea surprize nu numai pentru 1 martie, vom avea surprize pe tot parcursul expoziției, vom avea evenimente culturale, vom avea invitați de /marcă/, vom avea concerte, simfonice, vom avea /seri/ de folclor, vom avea parada costumelor populare, vom avea evenimente de promovare economică, deja primul eveniment pe energie verde regenerabilă va avea loc în perioada 3-6 octombrie.


Realizator: Așadar, vor fi disponibile și evenimente pentru cei din mediul de afaceri, din câte înțeleg.


Ferdinand Nagy: Absolut, absolut. Fiecare țară încearcă să folosească această oportunitate, de prezența celor șase luni ca să își prezinte oferta, să atragă investitori. Am vorbit și cu celelalte pavilioane, vom avea evenimente organizate în comun, vom avea evenimente găzduite în cadrul pavilionului Uniunii Europene. Deci e un program foarte atractiv și foarte intens. Noi vom fi deschiși în fiecare zi de la ora 10:00 dimineața până la ora 10:00 seara timp de 184 de zile.


Realizator: Astăzi se inaugurează, se deschide expoziția. Sunt curios, însă, dacă dumneavoastră ați remarcat un detaliu spectaculos, dacă ați avut timp să urmăriți ceva deosebit.


Ferdinand Nagy: Ceva deosebit, vizavi de deschiderea de ieri seară? Entuziasmul. Deci toată lumea a fost extrem de entuziasmată, toată lumea abia așteaptă să se deschidă expoziția. Ne-a fost dor să ne întâlnim, să vorbim /faţă în faţă/ după anul 2020, care a fost unul de sacrificiu. Ne dorim foarte mult să stăm față în față să vorbim, să împărtășim experiențe, să găsim soluții mai bune pentru un viitor mai sustenabil.


Realizator: Știm cu toții că mulți români preferă să meargă chiar și în vacanță în Dubai. Această expoziție mondială se poate vizita și fizic, cum spuneați, și online?


Ferdinand Nagy: Se poate și online, dar este pentru prima dată în istoria expozițiilor mondiale. Va exista o expoziție virtuală, o expoziție virtuală în care vizitatorul poate să acceseze și să se plimbe în pavilion ca și cum ar fi prezent fizic.


Realizator: Vom accesa și noi site-ul, poate de 1 martie, cine știe ne vom vedea. Mulțumesc pentru aceste detalii și mult succes.


Ferdinand Nagy: Cu mare /.../ să vizitați expoziția și așteptăm, bineînțeles, și vizitatorii din România și sperăm să aibă o experiență de neuitat.


Realizator: Ferdinand Nagy, comisar general al Pavilionului României la Expo Dubai 2020 a fost invitatul de astăzi al "Apelului matinal". Ziua României la acest eveniment va fi marcată în data de 1 martie 2022.


Etichete exclusiv radioApel matinalFerdinand Nagycomisar general al Pavilionului României la Expo Dubai 2020expo dubai 2020(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live