Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

25 Aprilie 2011
Vizualizari: 1838
Comentează add

Autorităţile locale din Amsterdam vor să instaleze 125 de staţii publice de reîncarcare a maşinilor electrice, care se adaugă celor o sută deja existente.

Amsterdamul încurajează mașinile electrice

ionut-dragu

Punct de alimentare cu energie a maşinilor electrice. Foto: Arhivă Reuters.

Amsterdam, un oraş cunoscut pentru afinitatea sa pentru transportul pe două roţi, face încă un pas spre energia verde şi îndeplineşte dorinţele olandezilor de a conduce ecologic şi pe patru roţi.

Ca parte a unui plan introdus de autorităţile locale acum doi ani, pentru a elimina autovehiculele cu ardere internă de pe străzile din Amsterdam până în 2040, capitala Ţărilor de Jos urmăreşte să instaleze cel puţin 125 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Potrivit unei decizii a consiliului local din Amsterdam, citat de portalul Engadged.com, o companie olandeză se va ocupa în următoarea perioadă cu instalarea a 125 de puncte de încărcare pentru maşinile electrice, cu posibilitatea de a adăuga altele ulterior.

Cu toate eforturile depuse, autorităţile locale se tem că noile încărcătoare pentru maşinile electrice nu vor avea căutare în rândul olandezilor dat fiind preţul destul de ridicat al energiei de la încărcătoarele pentru maşinile hibrid sau electrice.

Un oficial din Amsterdam a declarat că "nu suntem siguri cât de mulţi rezidenţi vor renunţa la maşina lor tradiţională pentru una electrică".

Cu toate acestea, compania desemnată pentru a instala cele 125 de puncte electrice ar putea, la cererea autorităţilor locale, să instaleze până la 750 de puncte de încărcare.

Stațiile de încărcare electrică pentru vehiculele ecologice din Amsterdam urmează să fie finalizate în prima jumătate a acestui an.

Autorităţile locale din Amsterdam au un obiectiv de mediu ambiţios, de a crea infrastructura necesară pentru 10.000 de masini electrice până în 2015.

În prezent oraşul are deja aproximativ 100 de puncte de încărcare accesibile publicului, ceea ce face din Amsterdam unul din pionierii introducerii mobilităţii electrice.


Etichete Amsterdamecoelectricelectricemaşini electriceprizecurent

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live