Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Gröblacher

10 Septembrie 2009
Vizualizari: 1764
Comentează add

Ajunsă la peste 330 de milioane de utilizatori, proiectul Wikipedia pare să fi intrat într-o fază de lâncezire.

Wikipedia bate pasul pe loc

alex-groblacher

La ediţia din 2009 a Wikimania (conferinţa anuală a Wikipedia) ţinută la sfârşitul lui august la Buenos Aires, nu s-a simţit vreun entuziasm debordant – din contră, atmosfera era una de îngrijorare, legată în special de viteza redusă cu care creşte proiectul.

O explicaţie pentru lipsa de entuziasm, încercată de Andrew Lih, profesor la Şcoala de Jurnalism de la Universitatea Californiei de sud şi wikimaniac fervent, a fost paralizant de simplă: astăzi Wikipedia dispune de statistici. Timp de aproape un deceniu, cât a trecut de la înfiinţarea Wikipedia, oamenii simţeau o frenezie a utilizării, dar nu puteau să o cuantifice.

Acum există seturi complete de date, iar acestea arată că cel puţin ediţia în limba engleză a Wikpedia nu mai creşte la fel de repede. Motivul acestei evoluţii e simplu – la început, numărul intrărilor era atât de mare încât toată lumea avea ceva de contribuit. Odată ce encicpledia a devenit tot mai cuprinzătoare, au rămas tot mai puţine goluri de acoperit şi deci mai puţin de introdus.

La acest model normal se mai adaugă un element: editarea articolelor şi introducerea de termene noi, de fapt întregul sistem Wikipedia, a devenit mai complicat şi mai greu de folosit pentru utilizatorii cu cunoştinţe de informatică mai modeste.Etichete wikipediaitstagnareutilizatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live