Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Februarie 2021
Vizualizari: 209
Comentează add

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer reduce foarte mult rata de transmitere, relevă două studii realizate în Israel.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer reduce mult rata de transmitere

florin-lepadatu

 Foto: Arhiva/ facebook.com/Spitalul.Universitar.Urgenta.Militar.Central

Vaccinul anti-COVID-19 produs de compania americană Pfizer reduce foarte mult rata de transmitere a coronavirusului, relevă două studii realizate în Israel.

Rezultatele studiului realizat de Ministerul Sănătăţii din Israel şi compania Pfizer relevă că vaccinul dezvoltat de Pfizer în colaborare cu firma germană BioNTech reduce rata infectării, în cazurile asimptomatice cu 89,4%, iar în cazurile simptomatice cu 93,7%.

Rezultatele studiului prepublicat, care nu au fost încă evaluate de a doua echipă, dar se bazează pe o bază naţională de date care este una dintre cele mai avansate din lume, au fost raportate prima dată de site-ul israelian de ştiri Ynet joi seara şi au fost obţinute vineri de Reuters.

Compania Pfizer a refuzat să comenteze, iar ministerul israelian al sănătăţii nu a răspuns solicitării pentru un comentariu.

Al doilea studiu, realizat separat de Centrul Medical Sheba din Israel şi publicat vineri în revista medicală "The Lancet" subliniază că s-a constatat o reducere cu 85% a transmiterii coronavirusului în cazurile simptomatice într-un interval de 15-28 de zile, în rândul a 7.214 membri ai personalului medical din spital care au primit prima doză în luna ianuarie, cu o reducere generală de 75% a ratei de infectare, care include şi cazurile asimptomatice.

Este nevoie de mai multe cercetări pentru a trage o concluzie definitivă, dar cele două studii sunt printre primele care sugerează că vaccinul poate nu numai să prevină îmbolnăvirea, ci poate şi stopa răspândirea coronavirusului, notează Rador.


Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live