Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

10 Ianuarie 2019
Vizualizari: 1247
Comentează add

Jurnalistul Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR, a vorbit la "Serviciul de noapte" cu Maria Țoghină despre sărbătoarea centenară a Uniunii.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, la 100 de ani de existență Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România,  la 100 de ani de existență - Conține video

luminita-voinea

După ce a trecut prin timpuri mai mult sau mai puțin faste, supraviețuind onorabil, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România sărbătorește 100 de ani de existență, vineri, 11 ianuarie 2019.

Astăzi UZPR activează prin jurnaliști de la Radio România, Agenția Națională de Presă, TVR, presă militară,  dar și din presa privată din România și din diaspora.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România  este o asociatie profesională apolitică de utilitate publică, iar vineri împlinește 100 de ani de existență, prilej de a retrăi momentele de început ale jurnalismului.

Jurnalistul Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR, a vorbit la "Serviciul de noapte" cu Maria Țoghină despre sărbătoarea centenară a breslei jurnaliștilor.

"Pe strada Constantin Mille, fostă Sărindar, lângă Casa Centrală a Armatei,  vom dezveli vineri 11 ianuarie 2019,  la ora 11,00, o placă memorială, pentru că acolo, în localul care a fost pentru perioada această modernă și contemporană Berăria Berlin, acolo a fost locul unde s-a semnat documentul de constituire a acestei Uniuni, 11 ianuarie 1919, într-o mare emulație și într-un mare entuziasm", a anunțat  Doru Dinu Glăvan.

Lupta cu condeiul în mână a marilor personalități ale presei va fi de asemenea evocată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști.

"Lansăm un eveniment cu o conotație aparte: Convorbiri Jurnalistice, vizând perspectivele presei prezente și viitoare. Este un proiect amplu, iar aceste Convorbiri Jurnalistice vor avea loc nu numai în București, dar și în țară,  unde se vor prezenta oameni pregătiți să vorbească comunității, ca activități de utilitate publică, despre marile personalități ale presei și  lupta lor și izbânzile pe care le-au avut pentru că ducem lipsă de acest lucru, de evocarea personalităților presei", a susținut Doru Dinu Glăvan.

Președintele UZPR a mai anunțat la "Serviciul de noapte" și alte proiecte ale Uniunii care vizează instruirea tinerilor jurnaliști în tabere de profil și susținerea presei locale.

Video: Emisiunea "Serviciul de noapte" cu Maria Țoghină, ediția din 9/10 ianuarie 2019


Etichete Uniunea Ziarișilor ProfesioniștiDoru Dinu Glăvanjurnaliști100 de ani de UZP

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live