Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

16 Februarie 2012
Vizualizari: 2347
Comentează add

Responsabili ai reţelei Twitter au recunoscut că aplicaţia instalată pe telefoanele iPhone permite descărcarea integrală a agendei de contacte şi stocarea datelor pe serverele Twitter, de multe ori fără cunoştinţa clienţilor.

Twitter admite că descarcă date personale din telefoane

beatrice-braileanu

Foto: Arhivă

Reprezentanţi ai reţelei de socializare Twitter au recunoscut că aplicaţia instalată pe telefoanele iPhone permite descărcarea pe serverele companiei a întregii agende din telefon, fără acordul explicit al utilizatorilor.

Accesul la agenda utilizatorilor este activat atunci când utilizatorii selectează opţiunea "Găseşte-ţi prietenii", o facilitate a unei aplicaţii de socializare Twitter ce se regăseşte pe iPhone, informează BBC.

Doi congresmeni americani au scris la Apple pentru a întreba de ce firma permite o astfel de practică pe iPhone, întrucât "contravine normelor Apple."
 
În consecinţă, Twitter a anunţat că va actualiza politica de confidenţialitate pentru a fi mai explicit.
 
Practica a ieşit la lumină atunci când un programator de aplicaţii în Singapore, Arun Thampi, a observat că numerele sale au fost copiate din agenda iPhone-ului, fără consimţământul său, prin intermediul unei reţele sociale numită Path.
 
Dave Morin, directorul Path, şi-a cerut scuze şi a spus că Path va cere de acum utilizatorilor să opteze pentru a împărtăşi informaţii de contact.
 
Alte aplicaţii de socializare pentru iPhone precum Facebook, FourSquare, Instagram, Foodspotting sau Yelp au fost raportate că ar fi accesat agenda telefoanelor iPhone fără acordul expicit al utilizatorului.
 
Copierea contactelor din agendă fără acordul utilizatorilor "încalcă normele Apple"
 
Criticii au remarcat faptul că aceste aplicaţii pot fi descărcare de la magazinul Apple iTunes, chiar dacă practica de copiere a contactelor din agendă fără un acord în prealabil încalcă normele Apple.
 
"Aplicaţiile nu pot transmite date despre un utilizator, fără a obţine permisiunea utilizatorului în prealabil.", se menţionează în normele Apple.
 
Reprezentanţii reţelelor sociale au declarat că datele descărcate de pe smartphone-uri -care includ nume, numere de telefon şi adrese de e-mail - sunt folosite doar pentru a identifica prieteni care folosesc acelaşi serviciu şi pentru notificarea utilizatorului.
 
Twitter a anunţat că va actualiza aplicaţia în urma informaţiilor transmise şi va clarifica politica de confidenţialitate pentru utilizatori.
 
"Vrem să fim clari şi transparenţi în comunicarea cu utilizatorii. În actualizările următoare ale aplicaţiei vom actualiza mesajul de confidenţialitate asociat pentru a fi mai explicit," a declarat purtătoarea de cuvânt a companiei Apple, Carolyn Penner.
 
Twitter informează la ora actuală utilizatorii de iPhone că va "scana contactele persoanelor pe care le cunosc deja pe Twitter".
 
Cu toate acestea Los Angeles Times scrie că de fapt aplicaţia copiază fiecare număr de telefon din agendă şi îl stochează pentru 18 luni, lucru care nu este făcut cunoscut clar pentru utilizatori.

Etichete TwitteriPhoneaplicaţienorme utilizatoriApplesmartphone

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live