Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Iulie 2021
Vizualizari: 796
Comentează add

Fondatorul Amazon şi cel mai bogat om al plantei, Jeff Bezos, se pregăteşte astăzi să se alăture listei miliardarilor care au ajuns în spaţiu.

Turism spaţial: Primul zbor al companiei Blue Origin (LIVE VIDEO) Turism spaţial: Primul zbor al companiei Blue Origin (LIVE VIDEO) - Conține video

radiojurnal

FOTO: www.facebook.com/blueorigin

Fondatorul Amazon şi cel mai bogat om al plantei, Jeff Bezos, se pregăteşte astăzi să se alăture listei miliardarilor care au ajuns în spaţiu.

Este primul zbor al companiei Blue Origin, fondată de Bezos, care ar urma să stabilească şi unele recorduri în ceea ce este considerat "turismul spaţial".

Reporter: Constanţa Comănici - La numai zece zile de la călătoria în spaţiu a britanicului Richard Branson, Jeff Bezos, în vârstă de 57 de ani, ar urma să decoleze la 16:00, ora României, alături de fratele său, Mark, cu şase ani mai mic.

La bord se va afla şi cea mai vârstnică persoană care părăseşte Terra, Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, fostă femeie pilot, dar şi de cel care va deveni cel mai tânăr astronaut din istorie, Oliver Daemen, de 18 ani.

Băiatul, supranumit "Mezinul", a primit în dar această călătorie de la tatăl său, care a cumpărat locul la bordul rachetei, în urma unei lictaţii, contra sumei de 28 de milioane de dolari.

Cursa va dura 11 minute, iar data lansării nu este aleasă întâmplător, Bezos îndreptându-se spre spaţiu la 52 de ani după ce astronauţii americani Neil Armstrong şi Buzz Aldrin au devenit primii oameni care păşeau pe Lună. Bezos, care a fondat compania spaţială Blue Origin cu aproximativ două decenii în urmă, a fost intens criticat pentru ambiţiile sale în domeniul turismului spaţial de către cei care susţin că demersul său reprezintă o risipă egoistă de bani, care nu respectă clima şi, în mare parte, este lipsit de interes pentru cercetarea ştiinţifică.

Puteți citi cele mai noi informații privind zborul de astăzi al Blue Origin pe contul oficial de twitter al companiei @blueorigin

LIVE VIDEO: Turism spaţial - primul zbor al companiei Blue Origin.
 

(RS)


Etichete blue originamazonjeff bezosturism spatialrichard bransonterrarachetamiliardari(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live