Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

23 Martie 2010
Vizualizari: 1879
Comentează add

Compania miliardarului Richard Branson vrea să lanseze primul program comercial de transport persoane în spaţiu în anul 2011.

Succes al primului zbor al unei navete spaţiale turistice Succes al primului zbor al unei navete spaţiale turistice - Conține video

sergiu-stet-shanghai

SpaceShipTwo Foto: spaceshiptwo.net

Naveta cu care miliardarul britanic Richard Branson intenţionează să transporte turişti în spaţiu, SpaceShipTwo, a efectuat cu succes primul zbor de probă.

 

Naveta nu avea programată, în acest prim zbor, şi desprinderea de vehiculul "mamă", care o transportă la limita atmosferei terestre.

 

Compania lui Richard Branson, Virgin Galactic, a anunţat că va oferi detalii despre primul zbor al navetei SpaceShipTwo (SS2) în următoarele zile.

 

Miliardarul intenţionează să lanseze primul program comercial de transport persoane în spaţiu în anul 2011.

 

Preţul unui zbor, cel puţin în prima fază, va fi de 200 de mii de dolari. Există deja mai mulţi "turişti" care şi-au cumpărat bilete la primele zboruri.

 

SS2 şi vehiculul "mamă" se vor separa la o altitudine de 18 kilometri deasupra Terrei. Odată ajunşi în spaţiu, turiştii vor putea observa Pământul de la bordul acestui vehicul, prin hublouri.

 

Primele teste de zbor au fost realizate de Virgin Galactic cu naveta SpaceShipOne (SS1). Pe 21 iunie 2004 SS1 a efectuat prima ieşire în spaţiu finanţată de o companie privată.

 

Video: Urmăriţi aici imagini de la zborul test al SpaceShipOne.

 


Etichete navetă spaţialăturismBransonstratosferă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live