Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Simona Şerbănescu

31 Iulie 2013
Vizualizari: 1185
Comentează add

De miercuri ministerul sănătăţii lansează în dezbatere publică trei proiecte legislative. Ministrul Eugen Nicolăescu discută despre aceste proiecte la Apel Matinal.

Proiecte legislative în sănătate lansate în dezbatere publică Proiecte legislative în sănătate lansate în dezbatere publică - Conține audio

simona-serbanescu

Ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu. Foto: PNL.ro

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că o cotă parte din veniturile înregistrate în unităţile spitaliceşti vor putea fi redistribuite către echipele medicale, conform noului proiect de lege pe care ministerul îl pregăteşte.

La Apelul Matinal de la Radio România Actualităţi, ministrul Nicolăescu a mai adăugat că medicii ar putea lucra în regim privat chiar în spitalele de stat.

"Conform acestui proiect de lege, implicit şi alte categorii sociale din spitalul public vor putea să beneficieze de o anume creştere a veniturilor, şi anume o cotă parte din veniturile pe care le aduce medicul şi care sunt înregistrate în spitalul respectiv se va putea duce şi către echipele care ajută. Medicii trebuie scoşi din grila de salarizare unitară bugetară. Este principiul fundamental al acestui proiect de lege.

"Deschidem o poartă importantă, şi anume ca în spitalele publice să se poată organiza secţii private sau paturi private, astfel încât un medic care este angajatul spitalului să nu se mai ducă pe la şapte cabinete şi chiar în spitalul în care lucrează să poată să asigure în afara programului de lucru asemenea consultaţii sau asemenea servicii medicale în regim privat", a spus ministrul sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii lansează miercuri în dezbatere publică, pentru 30 de zile, trei proiecte legislative importante.

Este vorba despre modificarea statutului spitalelor, despre raspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorilor de serviciii medicale -adică legea malpraxisului dar şi despre creşterea veniturilor medicilor.

Audio: Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, invitat la Apel Matinal. Realizator Felix Crainicu.


Etichete Apel MatinalEugen Nicolaescuspitaleproiectlegedoctorimalpraxisministrumimisterul sănătăţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live