Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

22 Martie 2020
Vizualizari: 906
Comentează add

Opel Corsa a ajuns la cea de-a șasea generație de modele, fiind până la urmă cel mai cunoscut model al mărcii, asta și pentru că este cel mai bine vândut model al constructorului.

Probă de Drum – Noul Opel Corsa

bogdan-predescu

  Foto: Bogdan Predescu

Plimbarea mi-a oferit compania unui Opel Corsa clasic, pe benzină, cu un motor în trei cilindii cu o capacitate de 1.2 litrii și o putere maximă de 100 cai. Prețul mașinii testate trece de pragul de 18.000 de euro, în condițiile în care de curând au fost anunțate și prețurile pentru România pentru versiunea electrică e-Edition care pornesc de la 29.600 de euro (TVA inclus). Campania actuală Opel include un discount de 4% din preț, la care se adaugă bonusurile Rabla Plus și Rabla Clasic.

 
 
Revenind însă la mașina de test, aș dori să încep cu lista de dotări opționale acolo unde întâlnim farurile LED Matrix care vin cu 8 LED-uri pe fiecare parte. În acest fel fiecare far se poate aprinde şi stinge când faza lungă este pornită, pentru ca maşinile de pe contrasens să fie într-un "con de umbră" pentru a nu-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic. De asemenea, tot tehnologie LED regăsim şi pe luminile de zi şi pe proiectoare pentru ca toate să vină cu acelaşi tip de lumină.
 
 
Tot la dotări opționale mi-a plăcut cum acționează frâna de parcare electrică, deși instinctul te îndeamnă să cauți maneta între scaune pentru acțiunea manuală, iar la capitolul dezamăgiri am putea pune lipsa oricărui asitent de parcare față sau spate, cel puțin pe mașina de test, aspect care mi-a trezit de fiecare dată toate simțurile în momentul unei manevre de parcare.
 
 
 
Mașina însă este cât se poate de interesantă cu un cockpitul care este orientat către cel de la volan, ceasurile de bord sunt afişate pe un display nou, iar central este amplasat sistemul de infotainment, similar cu cel de pe modelele Peugeot sau Citroen. Germanii își păstrează în continuare comenzile pentru sistemul de climatizare, în timp ce la partenerii de grup acestea pot fi acţionate numai din sistemul multimedia.
 
 
 
Mașina are numeroase tehnologii şi dotări de sporire a nivelul de confort, cum ar fi dotările tipice Opel – încălzirea volanului şi a scaunelor comode. Sistemele de asistenţă includ, de exemplu, avertizarea privind o coliziune frontală cu frânare activă de urgenţă, tempomatul inteligent, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere și asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie, care recunosc că este destul de ferm în momentul în care te abați puțin de la drum.
 
 
 
Noul model al Grupului PSA – Opel Corsa, merge braț la braț cu partenerii, dacă ne gândim la noul Peugeot 208, dar se și uită cu interes la ce mai propun și alți jucători de pe piață, precum Ford Fiesta, Hyundai i20 sau Renault Clio.  
 

Etichete Mașina Luniiprobă de drumOpel CorsaPSALED Matrixpiata auto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live