Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

9 Noiembrie 2009
Vizualizari: 1900
Comentează add

Un vierme informatic a infectat, în Australia, telefoanele produse de compania Apple.

Primul virus la iPhone

sergiu-stet-shanghai

În Australia a fost anunţat primul caz iPhone infectat cu un vierme informatic.

 

Viermele, un tip de virus informatic, se autopropagă. Telefoanele mobile infectate cu viermele informatic îşi schimbă imaginea de fundal a ecranului.

 

Conform BBC, pe ecranul telefoanelor infectate apare o imagine cu cântăreţul Rick Astley, cunoscut pentru piesele sale din anii '80.

 

Viermele, denumit "ikee", afectează doar telefoanele ai căror utilizatori au şters sistemul de protecţie instalat de compania Apple pentru a putea utiliza orice programe informatice.

Experţii în securitate informatică susţin că "ikee" nu produce daune însă acesta ar putea fi urmat de viermi informatici mult mai periculoşi.

Experţii au anunţat că creatorul viermelui a făcut public codul sursă astfel că, în scurt timp, ar putea apărea variante modificate al căror efect să fie mult mai dăunător decât schimbarea imaginii de fond.


Virusul a fost detectat, deocamdată, doar în Australia. Creatorul său,  Ashley Towns - un australian de 21 de ani - a declarat că a realizat viermele informatic pentru a atrage atenţia asupra problemelor de securitate ale iPhone-ului. 

Viermele infectează doar iPhone-urile al căror sistem de securitate a fost dezactivat şi pe care a fost instalat SSH, un program care permite încărcarea unor aplicaţii neautorizate.

Viermele infectează doar telefoanele ai căror utilizatori au încărcat SSH-ul şi nu au modificat parola implicită.

În interiorul programului vierme, creatorul acestuia a inserta mai multe comentarii. Unul dintre acestea este "Oamenii sunt neglijenţi şi aceasta este dovada".

"Însă cui îi pasă, atâta timp cât singurul lucru pe care îl poate pierde sunt banii din contul bancar", mai comentează sarcastic cel care a realizat viermele informatic.


Etichete appleiphonevirusviermesiguranţăaustralia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live