Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Iulie 2020
Vizualizari: 436
Comentează add

Compania Moderna ar cere 50-60 de dolari pe un ciclu de vaccinare anti-COVID-19, potrivit "Financial Times".

Peste 50 de dolari pentru vaccinul anticoronavirus produs de Moderna

florin-lepadatu

Foto: ksi.uk.com.

Compania Moderna intenţionează să stabilească un preţ de 50-60 de dolari pe un ciclu pentru vaccinul său anticoronavirus - mai mult decât preţul cerut de la guverne de alţi producători de vaccinuri, a anunţat, marţi, cotidianul "Financial Times", citând surse apropiate acestei probleme.

Potrivit articolului publicat pe websiteul "Financial Times", preţul s-ar aplica Statelor Unite şi altor state cu venituri mari.

Un purtător de cuvânt al Moderna a declarat că aceasta se află în discuţii cu guvernele pe marginea posibilei furnizări a vaccinului mRNA-1273, însă nu a oferit detalii privind preţul, "dată fiind natura confidenţială a discuţiilor şi a contractelor".

Preţul propus de Moderna, de 50-60 de dolari pe ciclu, adică 25-30 de dolari per doză, este mai mare decât costul stabilit de Pfizer şi partenerul german al acestuia, BioNTech, în acordul de două miliarde de dolari, încheiat cu Guvernul SUA, ce prevede un preţ de 39 de dolari pe ciclu sau 19,5 dolari pe doză, relatează Reuters, preluată de Rador.


Etichete vaccinvirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live