Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

3 Ianuarie 2013
Vizualizari: 2236
Comentează add

Compania Naţională a Huilei Petroşani a decis să continue procesul de restructurare. Sute de mineri din Valea Jiului îşi vor pierde locul de muncă în primele luni ale anului.

Peste 500 de mineri, "disponibilizaţi la începutul lui 2013"

ilie-pintea

Foto: Arhivă.

Compania Naţională a Huilei Petroşani a decis să continue procesul de restructurare, fapt care presupune noi concedieri colective.

Noutatea faţă de disponibilizările anterioare o constituie faptul că, de la sfârşitul anului trecut, a fost înfiinţată o societate care se va ocupa doar de închiderea minelor şi de concedierea minerilor care rămân la exploatările neviabile.

"Eu cred că în luna ianuarie-febriarie vor avea loc disponibilizări cumulate, anul 2012-2013, 515 persoane", a declarat directorul Companiei Naţionale a Huilei, Nicolae Drăgoi.

Pe lângă disponibilizări continuă şi închiderea minelor Petrila, Uricani şi Paroşeni, care îşi vor înceta definitiv activitatea peste 5 ani.

Sindicaliştii nu pot protesta prea mult faţă de aceste măsuri cuprinse în acordurile României cu FMI, dar sunt convinşi că închiderea minelor va avea efecte sociale grave.

Preşedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, Zoltan Lacatos, a fost inginer la Mina Uricani şi crede că dispariţia exploatării va afecta întreaga comunitate locală.

"Un dezastru, în primul şi în primul rând pierderea tuturor locurilor de muncă din subteran şi de la suprafaţă, aproximativ 800 de salariati.

"Dacă mai punem cel puţin 3 persoane pe lângă ei înseamnă cel puţin 2.500 de persoane care vor pierde veniturile", a spus Zoltan lacatos.


Etichete Ştiri VestCompania Naţională a Huilei Petroşaniminerirestructurareloc de muncăValea Jiuluidisponibilizări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live