Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

LIVE VIDEO Eveniment istoric în explorarea spațiului

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Astronauții Bon Behnken și Doug Hurley vor zbura la bordul capsulei spațiale Crew Dragon, instalată pe racheta Falcon 9. Foto: NASA

Statele Unite vor să revină de astăzi pe orbită cu un echipaj lansat de pe pământ american pentru prima dată în aproape zece ani.
 
Misiunea, considerată istorică, marchează colaborarea dintre Agenția Spațială Americană și Compania SpaceX pentru realizarea de zboruri orbitale comerciale. Transmite corespondenta noastră, Doina Saiciuc.
 
Reporter: La ora 16:30 a Coastei de est a Americii, ora 23:30 a României, Compania SpaceX, fondată în 2002 pentru a revoluționa tehnologia spațială, urmează să lanseze, împreună cu NASA, de la Centrul spațial Kennedy, din Cape Canaveral, Florida, doi astronauți NASA către Stația Spațială Internațională.

Cei doi astronauți, care vor face istorie, Bon Behnken și Doug Hurley, vor zbura la bordul capsulei spațiale Crew Dragon, instalată pe racheta Falcon 9, ambele construite de Compania privată SpaceX.
 
"Lansăm din nou astronauți americani pe rachete americane de pe pământ american", a spus, într-o conferință de presă la NASA, administratorul său, Jim Bridenstine.
 
Jim Bridenstine: Este un mare moment. Au trecut nouă ani de când am avut această oportunitate. Am luat decizia de a merge înainte cu lansarea. Este un moment unic în care întreaga Americă poate privi cum țara noastră face din nou ceva extraordinar. Vom transforma modul în care vom zbura în spațiu. Programul NASA, Commercial Crew, este de fapt despre comercializarea orbitei joase a Pământului. În curând vom avea stații spațiale comerciale.

 
(PH)

Etichete live videoNASAexplorarea spatiuluiSpaceXCentrul spațial KennedyCape CanaveralISSStatia spatiala internationala(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live