Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Eugen Rusu

20 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1363
Comentează add

Preşedintele de onoare al ediţiei din acest an a Târgului, ambasadorul Suediei în România, Anders Bengtcén, a vorbit despre importanţa evenimentului.

Literatură de calitate din ţările nordice la Gaudeamus 20 Literatură de calitate din ţările nordice la Gaudeamus 20 - Conține audio

eugen-rusu

Gaudeamus 2010. Foto: Ioana Dogaru.

Cel mai important târg de carte din Europa de Est îşi deschide astăzi porţile în pavilionul central ROMEXPO, Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, organizat de Radio România se desfăşoară sub semnul a două semnificaţii: 85 de ani au trecut de la prima transmisiune radiofonică din ţara noastră, la 1 noiembrie 1928, şi 20 de ediţii la care ajunge în acest an Gaudeamus.

Preşedintele de onoare al ediţiei din acest an a Târgului, ambasadorul Suediei în România, Excelenţa Sa Anders Bengtcén, a vorbit despre importanţa evenimentului în interviul realizat de colega noastră, Mihaela Helmis.

"La Gaudeamus vin scriitori moderni în Suedia şi celelalte ţări nordice, reprezentând actualul val al romanului poliţist, de aventuri şi mistere, dar vom prezenta şi literatură pentru copii.

"Vom promova metode moderne de dezvoltare a abilităţii lor de lectură. Venim, cu alte cuvinte, cu o ofertă vastă, clasică şi modernă pentru toate gusturile", a spus ambasadorul Anders Bengtcén.

Audio: Invitat la Apel Matinal ambasadorul Suediei la Bucureşti Anders Bengtcén.

Cultura este esenţială pentru copii, spune ambasadorul Suediei.

"E foarte important ca tinerilor să le fie oferite uneltele pentru a înţelege şi aprecia cultura, o lectură de calitate, interpretare actoricească, muzicală, încă de la vârstele mici.

"De aceea, vom vorbi şi aici, la Gaudeamus, despre experienţa noastră la nivelul lecturii pentru copii, în ce fel putem menţine interesul tinerilor pentru lectură şi aducem publicului din România câteva dintre, pot spune, reţetele noastre de succes în acest domeniu.

"Cultura e de maximă importanţă, iar a beneficia de chei pentru a o putea aprecia e vital", a declarat ambasadorul Suediei la Bucureşti Anders Bengtcén.


Etichete Apel MatinalGaudeamus 20Romexpotârg internaţional de carteRadio RomâniaambasadorSuediaAnders Bengtcén

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live