Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Radio România

19 Septembrie 2013
Vizualizari: 1291
Comentează add

În perioada 19 – 29 septembrie va avea loc cea de a XI-a ediţie a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară, organizat de Radio România în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Joi începe o nouă ediţie a Târgului "Gaudeamus - Carte Şcolară" Joi începe o nouă ediţie a Târgului "Gaudeamus - Carte Şcolară" - Conține audio

radio-romania

Târgul "Gaudeamus - Carte Şcolară" începe joi şi se desfăşoară, în premieră, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Evenimentul, aflat la cea de-a XI-a ediţie, este organizat de RADIO ROMÂNIA în fiecare an.

Cei interesaţi vor găsi la târg manuale, materiale auxiliare, aprobate de Ministerul Educaţiei, numeroase titluri din biografia şcolară, dar şi cele mai recente apariţii editoriale dedicate tinerilor cititori.

Până pe 29 septembrie, programul de vizitare al târgului este zilnic, între orele 10:00 şi 20:00, iar intrarea este liberă.

Audio: Apel Matinal, invitat Vladimir Epstein, director executiv al Târgurilor Gaudeamus.

Oferta ediţiei, prezentată de cei aproape 40 de expozanţi (reuniţi în peste 30 de standuri), vine în întâmpinarea unor solicitări dintre cele mai diverse şi cuprinde:

• cea mai mare parte a manualelor şi auxiliarelor aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru acest an şcolar, reunite într-o singură incintă;

• o gamă extrem de variată de materiale didactice, pentru toate nivelurile, utile atât studiului individual cât şi pentru dotarea laboratoarelor şi cabinetelor de specialitate pentru toate disciplinele;

• numeroase titluri din literatura română şi universală cuprinse în bibliografia şcolară;

• enciclopedii, dicţionare, ghiduri şi îndrumare didactice;

• lecţii interactive pe suport multimedia, software educaţional;

• ultimele noutăţi editoriale, în vogă printre tinerii cititori, în măsură să-i atragă şi pe cei deocamdată mai puţin pasionaţi de lectură;

• jocuri şi cărţi pentru preşcolari.

Proiecte conexe derulate de Radio România în cadrul Programului Lectura:

• Etapa locală (Bucureşti şi judeţul Ilfov) a Concursului Naţional de Lectură Mircea Nedelciu, ediţia XI-a, adresat liceenilor, care va avea loc în incinta târgului, sâmbătă, 28 septembrie, ora 11:00.

• Campania de donaţii Cărţile se întorc acasă, prin intermediul căreia un fond de carte semnificativ, ca număr de volume şi valoare, este colectat de la expozanţi şi vizitatori şi este donat în beneficiul bibliotecilor publice şi şcolare din mediul rural, subfinanţate la capitolul achiziţii de carte. De la începutul anului 2010, peste 70.000 de volume donate de către participanţii şi vizitatorii Târgurilor Gaudeamus au ajuns prin intermediul acestui proiect în bibliotecile din întreaga ţară. Fondul de carte colectat pe parcursul Târgului Gaudeamus Carte Şcolară are în acest an ca destinaţie comuna Costache Negri, din judeţul Galaţi, ale cărei biblioteci publice – comunală şi şcolară - au fost distruse de inundaţiile din ultimele săptămâni.


Etichete Ştiri BucureştiGaudeamustârgcarteRadio RomâniaTârgul GaudeamusCarte ŞcolarăPiaţa Universităţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live