Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Cîrnu

29 Martie 2018
Vizualizari: 1462
Comentează add

Noul model premium de mașină electrică este o alternativă pe care o au la îndemână cei cu dare de mână.

Jaguar I-Pace șah la Tesla

catalin-cirnu

  Sursa foto: Cătălin Cîrnu

În plină desfășurare a SIAB de la pavilionul Romexpo, unde împătimiții automobilelor pot vedea multe dintre mașinile lansate la salonul de la Geneva, piața auto din România s-a îmbogățit cu un nou model premium: Jaguar I-Pace.

Este o alternativă pe care o au la îndemână cei cu dare de mână, întrucât I-PACE, primul model 100% electric al casei britanice a devenit principalul competitor al celor de la Tesla. Prețul de pornire este de 65.500 Euro + TVA și s-ar putea micșora cu cei 10.000 de euro pe care statul român îi acordă ca primă celor care achiziționează un automobil electric prin programul Rabla.

I-PACE reprezintă o abordare complet diferită a ideii de vehicul electric. Un design incitant și progresist - o combinație între calitățile specifice Jaguar, detalii premium, elegante și calitatea fabricației. Mașina a fost dezvoltată pe o platformă nouă, proiectată pentru optimizarea performanțelor unui vehicul electric, aerodinamicii și spaţiului interior”, idei susținute de Ian Callum, Director de design, Jaguar.

Profilul I-PACE are mai multe în comun cu supercarul C-X75, cu motor central, decât cu SUV-urile convenționale. Spațiul este generos pentru 5 persoane, iar panoul de bord aduce cu cel al aeronavelor întrucât filosofia de design pune accent pe amplasarea ergonomică a comenzilor și pe tehnologia care presupune implicarea șoferului.

Automobilul vine echipat cu o baterie litiu-ion de ultimă generație de 90 kWh și oferă o performanță de 0-100 km / h în 4,8 secunde, o autonomie de 480km (ciclu WLTP) și încărcare de la 0 până la 80% în 40 de minute (100kW DC). Mașina este propulsată de două motoare electrice, acţionate sincron, cu magneţi permanenţi, integrate în punţile faţă şi spate. Cele două dezvoltă o putere de 400 CP şi un cuplu de 696 Nm. Pentru acestea sunt disponibile variantele de echipare SE, SE şi HSE.

Tracțiunea integrală asigură o manevrabilitate perfectă pe toate suprafețele și în toate condițiile de vreme. Răspunsul este imediat, iar sistemul asigură un control excepțional al distribuției cuplului față-spate și răspunde prompt la comenzile șoferului, condițiile de deplasare și caracteristicile vehiculului  ce poate fi văzut la Băneasa Shopping City, în zona Fântâni, în prezentarea casei Premium Auto, Importatorul oficial Jaguar Land Rover pentru România.


Etichete siabromexpojaguar i pace

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live