Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

24 Martie 2020
Vizualizari: 1634
Comentează add

În Europa a început testarea unor medicamente pentru tratarea COVID-19

rador

  Foto: Arhivă.

În Europa au început, încă din weekend, testele clinice experimentale cu medicamente pentru tratarea COVID-19, printre care şi mult disputatul medicament antimalarie, teste la care participă mii de pacienţi. Potrivit Euronews, testele vizează 3.200 de pacienţi din Olanda, Belgia, Luxembourg, Marea Britanie, Spania şi Franţa - din Franţa vor participa 800 de pacienţi.
 
Tratamentele experimentale includ folosirea medicamentelor Remdesivir, utilizat în tratarea Ebola, Lopinavir/Ritonavir, utilizat pentru tratamentul anti-HIV/SIDA şi hidroxiclorochina, utilizată în tratarea malariei. "Lista medicamentelor potenţiale se bazează pe lista unor tratamente experimentale clasificate ca prioritare de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)", a declarat specialistul în boli infecţioase Florence Ader de la Spitalul Corix-Rousse din Lion, în Franţa.
 
Florence Ader, care conduce partea franceză a testelor clinice, a precizat că testele vor fi flexibile, ceea ce înseamnă că "tratamentele ineficiente pot fi abandonate şi înlocuite cu alte medicamente rezultate în urma cercetărilor".
 
(PH)
 

Etichete coronavirusCOVID-19tratamentemedicamente(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live