Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

28 Iulie 2022
Vizualizari: 303
Comentează add

Aplicaţia Infocons oferă date utile pentru românii din ţară şi din străinătate, spune Sorin Mierlea, președintele Asociației InfoCons.

Ia cu tine Aplicația InfoCons în concediu! Ia cu tine Aplicația InfoCons în concediu! - Conține video

luminita-voinea

Fie că își petrec vacanța în țară sau în străinătate, românii  pot afla foarte uşor numerele de urgenţă, alertele europene privind produsele alimentare şi non alimentare, precum şi lista cu unităţile de cazare clasificate şi a agenţiilor de turism licenţiate, utile mai ales în această perioadă.

Aplicaţia InfoCons se poate descărca pe telefonul mobil, poate apela numerele de urgenţă şi oferă inclusiv informaţii despre timpii de aşteptare în punctele de trecere a frontierei din România.

“Într-un parteneriat cu Poliţia de Frontieră, găsiți toate punctele de frontieră ale României pentru trecere rutieră, cu timpii de aşteptare în timp real, ceea ce înseamnă că atât la intrarea pe teritoriul României, cât şi la ieşirea de pe teritoriul României, mai ales în această perioadă în care foarte mulţi români care lucrează în străinătate vin să îşi petreacă concediul în România alături de familii sau se îndreaptă spre alte ţări, au şansa ca, prin aplicaţia Infocons, prin secţiunea SOS, să aibă acces la tot ceea ce înseamnă timpii de aşteptare în timp real pe toate punctele de frontieră rutieră ale României”
, a spus  preşedintele Asociaţiei InfoCons, Sorin Mierlea, la emisiunea 'Serviciul de noapte'.

Aplicaţia InfoCcons poate fi descărcată gratuit şi se poate folosi atât în ţările Uniunii Europene, cât şi în cele non-UE.

Aceasta conţine peste două milioane de produse, inclusiv lista actualizată a adăposturilor de protecţie civilă din România.

Lista unităților de cazare clasificate

 
Indiferent de locația aleasă de pe teritoriul României, Aplicația InfoCons te ajută să te asiguri că unitatea în care îți vei petrece vacanța este clasificată.

Sectiunea dedicată listelor cu unitățile de cazare autorizate și agențiilor de turism acreditate poate fi accesată prin pictograma cu cele trei puncte. Odată accesată pictograma, poți verifica listele cu unitățile de cazare clasificate și agențiilor de turism licentiate, accesând „Fii în siguranță în vacanță!”.

Puteți avea  acces direct la:
-lista unităților de cazare clasificate;
-lista agențiilor de turism licentiate;
-lista unităților de alimentație publică clasificate.

„În vacanța de vară, pentru a nu avea surprize neplăcute, puteți verifica înainte de a achita avansul către o unitate turistică dacă aceasta este autorizată sau nu și pentru ce clasificare. Putem verifica ușor cu Aplicația Gratuită InfoCons, dacă unitatea de cazare ne pune la dispoziție toate facilitățile conform clasificării primite. Totodată, întotdeuna trebuie să solicităm bonul fiscal pentrua avea dovada justificativă în cazul în care dorim sa depunem sesizări", a mai spus
a spus  preşedintele Asociaţiei InfoCons, Sorin Mierlea.

Aplicația oferă de asemenea, acces direct si rapid la numerele de urgență județene, naționale și internaționale,  cum ar fi numărele pentru Urgențe, Ambulanță, Poliție, Pompieri, Protecția Consumatorului, Protecția Copilului și al multor altor instituții utile din țară și din străinătate în secțiunea SOS .

Alerte de siguranță alimentară și non-alimentară

Utilizatorii aplicației  InfoCons au acces în timp real la toate alertele pentru produsele alimentare și produsele non-alimentare (Safety Gate) la standardele Uniunii Europene.

Astfel, pot afla, în timp util, care sunt produsele de evitat, care este riscul apreciat (de la „Nedeterminat”, până la „Serios”), dar și în ce țară a fost emisă alerta respectivă.

Secțiunea dedicată alertelor produselor non-alimentare (Safety Gate) și alimentare se regăsește în bara cu butoanele aplicației, fiind reprezentată prin pictograma de informație „I”.

Fiecare alertă îți furnizează informații precum:
-  denumire produs;
- țara vizată;
- gradul de risc;
-orginea produsului;
-data la care intră alerta în vigoare;
-imagine cu produsul vizat.

De asemenea, se pot afla informații utile în limba română despre produsele pe care vreți să le achiziționați din țară sau din străinătate!

Prin scanarea codului de bare, aplicația InfoCons redă într-o fracțiune de secundă:
-Ingredientele;
-Alergenii
-Cantitatea de zahăr;
-Cantitatea de sare;
-Tipurile si numericul de E-uri (aditivi alimentari);
-Caloriile
-Nota medie a fiecărui produs prin voturile consumatorilor;
-Distanța de alergare, mers sau pedalat după consumarea produsului
respective;
-Posibilitatea de a calcula cantitatea de sare, zahăr și caloriile pentru
cantitatea pe care dorești să o consumi;
-Dacă un produs este sau nu este conform preferințelor tale de consum (pe
care le-ai prestabilit în aplicație);
-Posibilitatea de a afla câte E-uri, câtă sare, cât zahăr și câte calorii vei
consuma la o masa prin selectarea produselor pe care vrei să le mănânci din lista cu produse salvate

Video: Serviciul de noapte, ediția din 25/26 iulie 2022:
 


Etichete InfoConsvacanțăaplicațiealerteRomâniastrăinătatealimentevamăfrontierătimp de așteptare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live