Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

23 Noiembrie 2021
Vizualizari: 639
Comentează add

Facturile pentru căldură şi apă caldă vor creşte în această iarnă cu aproximativ 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

EXCLUSIV Facturile pentru căldură şi apă caldă vor crește cu 70% EXCLUSIV Facturile pentru căldură şi apă caldă vor crește cu 70% - Conține video

luminita-voinea

 

Facturile pentru căldură şi apă caldă vor creşte în această iarnă cu aproximativ 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a afirmat preşedintele Ligii Habitat a Asociaţiilor de Proprietari, Mihai Mereuţă, la emisiunea "Serviciul de noapte" cu Maria Țoghină.

”Pe partea de întreţinere, eu întotdeauna am ținut evidența anual. Procentual, creșterile sunt de cel puțin 70%. Două camere, două persoane, în București discutăm, nu ar trebui să sară peste 205 de lei, dar pot fi și 240 de lei, dacă, de exemplu, cum a apărut cifra asta de curând, gigacaloria ajunge la 318 lei”, estimează Mereuță.

Începând cu 1 noiembrie, ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei se acordă potrivit Legii Consumatorului vulnerabil, iar cererile pot fi depuse până pe data de 20 a fiecărei luni, o singură dată pentru tot sezonul.

Ele se pot depune la Direcțiile de Asistență Socială din cadrul primăriilor de care aparțin beneficiarii, fie de către asociațiile de proprietari, fie în nume personal, de către proprietarii de locuințe.

Pentru cererile depuse ulterior datei de 20 ale lunii noiembrie 2021, acordarea se va face începând cu data de 1 a lunii următoare depunerii cererii.

Venitul mediu lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 de lei de persoană în cazul familiei şi de 2.053 de lei în cazul persoanelor singure.

Revenim cu un articol amplu pe această temă în curând.

Video: Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, ediția din 22/23 noiembrie 2021


Etichete facturicăldurătermoficarecentraleapă caldăîntreținere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live