Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

14 Octombrie 2020
Vizualizari: 407
Comentează add

Economia României ar putea scădea mai puțin decât se estimase

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

 Foto: captură video.

Economia României ar putea scădea mai puțin în acest an, iar creșterea de anul viitor ar putea fi mai mare decât se estimase anterior, potrivit predicțiilor actualizate ale FMI.

FMI anticipează, de altfel, că întreaga economie globală va pierde mai puțin din cauza crizei coronavirusului, dar avertizează că recuperarea va fi mai lentă.

Corespondenţă de la Washington - Reporter: Doina Saiciuc - FMI a estimat o ameliorare a contracției globale în 2020 de la cea prezisă în iunie de 5,2%, la 4,4 procente.
 
Economia globală va reintra în 2021 pe o traiectorie pozitivă, cu o creștere de 5,2%, arată FMI, adăugând că reluarea creșterii va fi ușor mai slabă decât cea estimată în iunie, în parte din cauza extremelor dificultăți prin care trec multe piețe emergente și a reîncetinirii redeschiderii economiilor cauzate de răspândirea continuă a virusului.
 
Economista șefă a Fondului Monetar Internațional, Gita Gopinath, a spus într-o conferință de presă că cele 12 mii de miliarde de dolari în stimulente fiscale fără precedent din partea guvernelor și băncilor centrale au ajutat la limitarea impactului pandemiei.
 
În ce privește România, Fondul a estimat o contracție de 4,8% anul acesta și o creștere de 4,6% anul viitor - amândouă procente mai bune decât cele din raportul precedent, care vorbea despre o contracție de 5% în 2020 și despre o creștere economică de 3,9% în 2021.
 
(PH)

Etichete FMIeconomieRomaniaprognoza(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live