Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Radiojurnal

26 Septembrie 2014
Vizualizari: 1392
Comentează add

Invitatul Apelului Matinal de la Radio România Actualități, directoarea generală a Registrului Naţional al donatorilor de celule stem, medicul Aurora Dragomirişteanu.

Campanie de informare "Donează o şansă la viaţă" Campanie de informare "Donează o şansă la viaţă" - Conține audio

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Caravana campaniei de informare "Donează o şansă la viaţă" privind donarea de celule stem se află săptămâna aceasta în patru parcuri din capitală între orele 14:00 şi 22:00.

Cum îi ajută celulele stem pe bolnavii de cancer pentru care nu există un donator de organe compatibil, cum funcţionează registrul unic şi ce înseamnă un donator onorific a explicat la Radio România Actualităţi directoarea generală a Registrului Naţional al donatorilor de celule stem, medicul Aurora Dragomirişteanu.

"Registrul donatorilor voluntari de celule stem este în acelaşi timp un registru al pacienţilor care au indicaţie de transplant şi care nu au donator în familie. Au fost anul acesta înregistraţi 69 de pacienţi, sunt 15 transplantaţi, 24 vor fi transplantaţi până la sfârşitul anului şi avem 16 la care încercăm să identificăm un donator, dar 10 dintre ei au şanse foarte mici chiar şi în registrele internaţionale.

"Majoritatea bolilor hematologice grave care sunt tratate şi vindecate prin transplant, sunt cancere ale sângelui şi există şansa aceasta. Dacă la timp i se face pacientului un transplant cu celule stem de la o persoană compatibilă cu el, boala este învinsă, devine un om sănătos", spune Aurora Dragomirișteanu.

Audio: Invitatul Apelului Matinal, directoarea generală a Registrului Naţional al donatorilor de celule stem, medicul Aurora Dragomirişteanu. Realizator Adriana Turea.


Etichete Apel matinalcelulecaravanastemdoneaza o sansa la viataBucurestiAurora DragomirișteanubolihematologiedonatorcancerRRA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live