Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Octombrie 2017
Vizualizari: 2255
Comentează add

In România, numărul plângerilor în ceea ce priveşte protecţia datelor personale s-a dublat in ultimul an.

Avertisment privind protecţia datelor cu caracter personal

radiojurnal

 Foto: pixabay.com.

Impactul tot mai mare în societate al reţelelor de socializare a făcut ca în ultimii ani, în România, numărul plângerilor în ceea ce priveşte protecţia datelor personale să se dubleze.

Cetăţenii trebuie să aibă grijă de datele cu caracter personal; o dată dezvăluite pe reţele de socializare, protejarea lor de către autorităţi nu mai este posibilă - spune Cătălin Giurescu, de la Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor şi Administrare a Bazelor de Date.

Cătălin Giurescu: În ce măsură sunt destul de conştient să nu îmi dezvălui despre mine anumite informaţii, de exemplu, pe pagina de Facebook, felul de mâncare pe care îl mănânc în momentul ăsta într-un restaurant, sau să îmi activez geolocalizarea şi după aceea să cer o anumită intervenţie a autorităţilor publice să mă protejeze. În momentul în care eu dezvălui secundă de secundă, moment de moment, ceea ce fac eu în privat sau în interacţiunea cu ceilalţi indivizi, voi solicita după aceea autorităţilor publice să mă protejeze. Este probabil ca autorităţii publice să îi fie imposibil la acel moment.

Tema a fost abordată într-o dezbatere publică, în contextul în care în primăvara anului viitor va intra în vigoare Regulamentul general privind protecţia datelor, care se va aplica în mod unitar pe teritoriul Uniunii Europene. Statele membre sunt obligate până atunci să-şi armonizeze legislaţia naţională cu cea europeană.


Etichete Avertismentprotecţia datelor cu caracter personal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live