Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

RADOR

29 August 2018
Vizualizari: 3375
Comentează add

Organizatorul evenimentului "Cerbul de aur 2018" este TVR, iar coproducător - RADIO ROMÂNIA.

"Apel matinal" - Invitat: Doina Gradea, preşedinte director general al TVR "Apel matinal" - Invitat: Doina Gradea, preşedinte director general al TVR - Conține audio

rador

Preşedintele director-general al Televiziunii Române, Doina Gradea. Foto: Arhivă.

AUDIO: Preşedintele director-general al Televiziunii Române, Doina Gradea, organizatorul evenimentului, invitată la Apel Matinal.

Realizator: Cătălin Cârnu - "Cerbul de Aur" este din nou la Braşov! Începând din această seară şi până în 2 septembrie, în Piaţa Sfatului se vor aduna concurenţii, artişti celebri în recitaluri şi, bineînţeles, spectatorii. 50 de ani au trecut de la prima ediţie, iar de-a lungul timpului la acest festival s-au lansat artişti care aveau să devină staruri internaţionale.

Ne amintim, au fost în recital vedete precum Tom Jones, Amalia Rodrigues, Ricky Martin sau Vaya con Dios.

Organizatorul evenimentului este TVR, iar coproducător - RADIO ROMÂNIA.

În direct cu noi este Doina Gradea, preşedinte director general al televiziunii publice. Bună dimineaţa!

Doina Gradea: Bună dimineaţa! Îmi cer scuze pentru voce, sunt puţin răguşită. Numai că nu voi fi eu cea care va cânta diseară - asta e bine.

Realizator: Din informaţiile mele, sunteţi la Braşov. Vreau să ştiu cum este vremea.


Doina Gradea: Vremea este foarte bună, este potrivită pentru ceea ce va urma. A plouat, într-adevăr, în zilele dinainte, dar, aşa cum anunţă ANM, vremea va fi foarte bună pentru "Cerbul de Aur".

Realizator: "Cerbul de Aur", care revine după o pauză de 9 ani. Ne amintim, ultima ediţie a avut loc în 2009 - sper să nu greşesc.

Doina Gradea: Da.
Realizator: Ei bine, cum ai reuşit să reluaţi tradiţia?

Doina Gradea: Am reuşit datorită finanţării obţinute de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale; am reuşit pentru că avem coorganizatori Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov, parteneri extraordinari, pentru că vă avem pe voi parteneri; de asemenea, TVR MOLDOVA. Am reuşit pentru că ne-am dorit enorm să revenim cu "Cerbul de Aur" după această pauză, şi nu vă ascund că am făcut un lucru extraordinar împreună cu echipa TVR: în trei luni am organizat acest festival. Nimeni, niciodată, nu se înhăma la asemenea efort, aproape imposibil. Dar o să iasă!

Realizator: Este un mic omagiu, până la urmă, adus şi centenarului Marii Uniri.
Dar în această seară avem recitaluri. De mâine începe concursul propriu-zis. Totul e gătat? Ca să folosesc o vorbă din Ardeal...


Doina Gradea: Da. În prima seară este gala aniversară, cu momente extrem de emoţionante. Publicul - atât cel care va fi chiar în piaţă, cât şi cei care vor urmări la tv sau la radio - va urmări momente emoţionante în care vom evoca artişti dispăruţi dintre noi, interpreţi care au marcat Festivalul "Cerbul de Aur" în calitate de concurenţi sau artişti în recital, precum Laura Stoica, Mălina Olinescu, Anda Călugăreanu, Dan Spătaru, dar şi Corina Chiriac, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Andra ş.a.m.d.

Realizator: Se vor întoarce şi dintre foştii concurenţi laureaţi - mă gândesc aici la Gigliola Cinquetti sau la Luminiţa Dobrescu.

Doina Gradea: O, da! Luminiţa Dobrescu este prima câştigătoare a Cerbului de Aur, şi Luminiţa Dobrescu va fi chiar şi membră a jurului internaţional al Cerbului de Aur.


Realizator: Ca de obicei, la concursul de interpretare artiştii vor trebui să cânte o melodie românească. Nu ştiu dacă i-aţi văzut la antrenamente, dar... există abordări inedite, de exemplu? Piese româneşti solicitate?

Doina Gradea: Da. Evident, una dintre cele mai solicitate piese româneşti a fost "Copacul", dar am avut surprize extraordinare să vedem cum artişti concurenţi străini cântă extraordinar de bine în limba română, piese româneşti - de altfel, o să vedeţi; este o surpriză plăcută ceea ce se va întâmpla în următoarele zile. Şi nu vă ascund faptul că sunt convinsă că va fi impresionant totul, prin scena extraordinară pe care o avem - este unică. Avem un ecran LED curbat - e o premieră pentru România - acţionat de 12 motoare, urcă şi coboară scena, în funcţie de momentul scenic, şi acoperă sau descoperă orchestra. Avem în total aproape 500 mp de leduri, iar scena are o suprafaţă de 800 mp şi este din oţel. Pe această scenă au cântat mari artişti precum Metallica, Iron Maiden, Dua Lipa, Maluma, Prodigy, Martin Garrix, Depeche Mode, Nick Cave sau Kings of Leon. Acum este la Braşov, în Piaţa Sfatului.

Realizator: Nu mă îndoiesc că va fi un festival de ţinută. Şi totuşi, trebuie să vă mai întreb - am primit deja mesaje şi de la ascultători -, bilete mai există?

Doina Gradea: Mai există foarte puţine. Vă aşteptăm să le luaţi. Este sold out, din informaţiile pe care le am, pentru vineri sau sâmbătă. Trebuie să vorbim cu Eventim, să vedem dacă putem suplimenta locurile pentru vineri şi sâmbătă. În rest, puteţi găsi locuri; încă sunt locuri.


Realizator: Spuneaţi ceva mai devreme, aminteaţi de TVR MOLDOVA. Festivalul se va transmite şi în Moldova?

Doina Gradea: Da, bineînţeles. Festivalul va fi transmis în direct pe TVR 1 începând cu 20:30 în fiecare seară, evident, pe TVR MOLDOVA, TVR INTERNAŢIONAL şi TVR HD.

Realizator: Iar toate informaţiile de la Cerbul de Aur vor fi oferite ascultătorilor RADIO ROMÂNIA de echipa specială trimisă acolo. Vă mulţumesc pentru toate aceste precizări!

Doina Gradea: Noi vă mulţumim pentru tot ajutorul şi sperăm că o să iasă bine şi să putem organiza în fiecare an - asta este promisiunea TVR: să reluăm în fiecare an "Cerbul de Aur", pentru că ne-a aşteptat enorm publicul din Braşov, şi nu numai. Mulţumesc!

Realizator: Vă ţinem pumnii. Succes!/


Etichete exclusiv radioApel matinalDoina Gradeapreşedinte director general al TVRcerbul de aur 50cerbul de aurbrasovpiata sfatuluiradio romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live