Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

7 Iulie 2020
Vizualizari: 317
Comentează add

Proiectul își propune să construiască un hub european multidisciplinar, ca răspuns la fenomenul dezinformării online.

Alina Bârgăoanu, numită în board-ul EDMO

luminita-voinea

Alina Bârgăoanu, în studioul Serviciului de noapte, alături de realizatoarea emisiunii, Maria Țpghină

Alina Bârgăoanu, decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, expertă a Comisiei Europene în combaterea știrilor false, a fost numită membru în board-ul European Digital Media Observatory (EDMO).

Observatorul European pentru Media Digitale a fost lansat pe 1 iunie 2020 și aduce împreună cercetători din zona academică, experți în alfabetizarea digitală (media literacy) și fact-checkers, alături de organizații media, platforme online și organizații care au în vedere alfabetizarea digitală, cu scopul de a analiza și a înțelege dezinformarea.

Proiectul își propune să construiască un hub european multidisciplinar, ca răspuns la fenomenul dezinformării online.

European Digital Observatory (EDMO) este finanțat de Uniunea Europeană, cu sediul la European University Institute în Florența, Italia.

Are la bază expertiza Școlii Transnaționale de Guvernare (School of Transnational Governance) și a Centrului pentru Pluralismul Media și pentru Libertatatea de Exprimare (Centre for Media Pluralism and Media Freedom).

Consiliul executiv, cât și Consiliul consultativ au fost numite cu efect imediat până la 30 noiembrie 2022, când se încheie prima fază a proiectului EDMO.

Structura de guvernare a EDMO este independentă de autoritățile publice. Un reprezentant al Comisiei Europene participă în calitate de observator fără drept de vot în Consiliul consultativ.


Etichete 115333136584120216

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live