Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

24 Decembrie 2019
Vizualizari: 1103
Comentează add

“Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină a discutat despre talent, competiție, dorințe și vise implinite cu familia Oana Ioniță – Florin Budnaru și copiii pe care îi pregătesc.

Ajunul de Crăciun în familia Oana Ioniță – Florin Budnaru Ajunul de Crăciun în familia Oana Ioniță – Florin Budnaru - Conține video

luminita-voinea

Oana Ioniță și Florin Budnaru. Foto: Dennis Bogdan

Ajunul de Crăciun a început la “Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină în compania unui cuplu cunoscut din România: familia Oana Ioniță și Florin Budnaru, care își dedică mare parte din timpul lor pregătirii copiilor în domeniul dansului și al muzicii, în cadrul unei școli care descoperă și formează talente.

Ei au venit în studio cu cinci dintre cei mai talentați copii care au rezultate extraordinare la balet și canto: Sara Ardeleanu, Isabelle Ioniță, Maria Băietu, Dani Voinea și Dragoș Grămadă.

Vicepreședinta Asociatiei “Romania, te iubesc”, Mihaela Ionescu, le-a făcut o surpriză copiilor, oferindu-le invitații la a II-a a editie a Galei Stelelor Baletului Rus, pe care o va organiza în data de 9 martie la București.

Oana Ioniță, coregraf și profesor de balet și dans contemporan, și Florin Budnaru, tenor și profesor de canto, conduc Școala Dance Planet din București, unde pregătesc aproximativ 400 de copii în dans contemporan, balet, street dance, break dance, precum și în muzică, prin cursuri de canto și  de instrumente muzicale.

Doi artiști uniți de o clipă a destinului

Oana și Florin povestesc că s-au cunoscut la o petrecere a unei prietene, unde și-au împărășit pasiunile comune.

Doar o pură întâmplare i-a adus împreună, povestește Florin.

“Venisem din Italia, urma să plec acasă la Suceava, am pierdut trenul, nu m-am simțit foarte bine și am fost la un eveniment în seara aceea, destinul ne-a pus unul lângă altul la masă”.

Omul Florin Budnaru nu semăna nici pe departe cu personajul pe care îl jucase în  musicalul “Rebecca”, unde Oana îl văzuse pentru prima dată

Valorile comune referitoare la familie și copii i-au adus împreună și de atunci, formează o familie cu doi copii, Isabelle și Maxim.

“Am intrat în vorbă,     am vorbit destul de mult despre familie și printre altele, am vorbit și despre faptul că joacă în musicalul “Rebecca”, pe care îl văzusem de curând și nu am găsit deloc asocierea între el, personajul principal din musical, și persoana  de la masă care stătea lângă mine. Mi s-a părut o neconcordanță, așa de bine a intrat în rolul de pe scenă.  Am descoperit lucruri pe care le avem în comun, între care și faptul că ne plac foarte mult copiii“, povestește Oana.

Dragostea pentru copii și dorința de a dezvolta și cultiva noi talente i-a condus către înființarea unei școli de dans și muzică, unde copiii sunt îndrumați și încurajați să-și urmeze visurile artistice.

“Dance Planet este mai mult decât un business, este o familie de suflet, ne petrecem foarte mult timp la sală, la concursuri. De multe ori suntem la sala 12 ore pe zi, de aceea probabil și  Isabelle a dorit să stea alături de mine și de aici a dezvoltat această pasiune pentru balet, pentru gimnastică ritmică“, mai spune Oana Ioniță, cea care îi învață pe copii tainele dansului.

Performanța cere sacrificii

Copiii pregătiți de Oana și Florin sunt talentați și hotărâți să muncească pentru carierele pe care le visează: acelea de dansatori profesioniști sau soliști vocali.

Sara Ardeleanu are 10 ani și este premiată la concursurile de balet și dans contemporan: “Îmi place sa fac balet si am luat medalia de aur la concursul Dance World Cup, iar de curând am castigat marele premiu la Concursul Young Artist Grand Prix. Joc și în musicalul My Fair Lady. Să ajungi mare balerină înseamnă că trebuie să te antrezezi mult in fiecare zi și să-ți dorești asta. Într-o zi fac cam cinci ore de balet la sală,  iar acasa fac mobilitate, deschidere.“.

Isabelle Ioniță are 9 ani și urmează talentul mamei sale pe scena de balet: “Îmi place să fac balet. Când muncești mult, obții mai multe premii și performanțe“.

Dragos Grămadă: “Am 11 ani și îmi place să fac balet și dans contemporan. Am câștigat marele premiu la concursul Stelele Aurii – locul I la balet solo și locul II la pas de deux cu partenera mea, Sara Ardeleanu. Nu am mult timp să mă antrenez din cauza școlii, în schimb în weekend lucrez mai mult – 5 ore zilnic“.

Își dorește să ajungă un balerin cunoscut, exact ca fratele lui, Darius Grămadă, care la 17 ani a fost admis în corpul de balet al Operei Naționale din Viena.

Maria Baietu are 11 ani și o pasiune pentru muzică descoperită acum doi ani.  “Eram mică, pe la vârsta de  9 ani mă uitam cu bunica mea la melodii populare. Și am încercat să fredonez și așa mi-am dat seama că îmi place să cânt. Apoi am mers la un prieten cu experiență și mi-a spus că am posibilități vocale, după care am urmat cursuri de canto cu domnul Budnaru și acum cânt și pop și muzică populară. Maria a obținut diferite premii la concursurile de canto și a cântat în mai multe emisiuni televizate“.

Dani Voinea are 8 ani și până acum a câștigat mai multe premii I la concursurile de canto, dar a fost și finalist la showurile de talente de la televiziuni, alături de colegul său de trupă, Sebastian Zaharia.

“Am 8 ani si îmi place să cânt fac canto, fac pian, și dublez personaje de desene animate în seriale și filme pentru copii. Am mai jucat și în filme de televiziune. Aveam 5 ani si jumătate când am început să merg la cursuri de canto, pentru că mama mea mi-a spus că am ureche muzicală. Cântam  curat și frumos, așa îmi zicea.  Și așa am ajuns la domnul Florin Budnaru. Acum fac canto și studiez pianul. Din banii câștigați la dublajele de la desene animate, mi-am luat pian“, povestește Dani.

 Vise împlinite în 2019, dorințele lui 2020

În plan personal, realizările familiei Oane Ioniță – Florin Budnaru sunt legate de cei doi copii, Isabelle și Maxim, care le aduc împlinire, dar și satisfacți, mai ales că au evoluat mult pe plan artistic.

Și profesia le aduce satisfacții, a fost un an bun pentru copiii pe care îi pregătesc, care s-au întors cu valoroase premii internaționale.

“Pe plan profesional, ne-am dezvoltat în zona de sală, copiii au crescut și au reușit să câștige  premii importante. Martha Savin a castigat locul I la New York la precompetitive, locul I mondial, acum ne-am întors de la Barcelona și a caștigat tot locul I la dans contemporan la juniori. Este  primul copil din România care a reușit să obțină acest rezultat și iată că  lumea baletului reușeste să se relanseze. Sara Ardeleanu  a fost la multe competiții naționale și internaționale, Dragoș a început de aproximatix 7 – 8 luni  baletul și imi doresc să vină spre balet mai multi baieți“.

Anul acesta, în decembrie, Oana Ioniță a organizat a doua ediție a concursului tinerilor artiști dansatori balerini - Youg Artist Grand Prix, cu premii importante.

Florin Budnaru este fascinat de musicaluri, iar anul acesta a jucat în mai multe piese de succes, cum ar fi “Kiss me Kate!” și “My fair lady”.

A avut satisfacții și ca profesor.

“Am mers cu copiii la cele mai cunoscute show-uri  TV, la concursuri de canto, sunt foarte mândru de ei, îi iubesc pe toți și sunt foarte pasionat de ceea ce fac. Sper să ajungă pe urmele mele, chiar sa fie mai buni“.

De la anul 2020 își doresc mai mult timp în familie, tot ce este mai bun pentru copiii lor - Isabelle și Maxim - și performanțe pentru copiii pe care îi pregătesc la sală și de care sunt legați sufletește.

Regaluri de balet în 2020

Vicepreședinta Asociației “Romania, te iubesc”, Mihaela Ionescu, a anunțat în premieră la “Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină surprizele lui 2020. Astfel, în primăvară va organiza a II-a a ediție a Galelei Stelelor Baletului Rus - pe 9 martie la Sala Palatului.

“Mi-am dedicat ultimii 10 ani promovării acestei arte, baletul, care în România este cenușăreasa artelor și promovării. Vom organiza în primăvară a II-a editie a Galei Stelelor Baletului Rus cu opt  prim-soliști de la Teatrul Balsoi din Moscova si alti doi de la teatrul Teatrului Mariinsky din Sankt Petersurg, cele două mari scoli de balet din lume. Spectacolul va fi la Sala Palatului, pe 9 martie”, a spus Mihaela Ionescu.

Un alt spectacol va fi pe 26 martie, când va reveni în Romania trupa de dans modern Todes, care a dansat în toată lumea, pe toate continentele, câștigând numeroase premii internaționale. Echipa de dansatori a creat  capodopere în spectacole alături de  cele mai mari nume din showbiz precum Michael Jackson, Lady Gaga, Ricky Martin, Mariah Carey și mulți alții.

În primele ore ale Ajunului de Crăciun, la “Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină, copii și profesori și-au spus poveștile de succes din 2019 și dorințele pe care i le-au așternut pe hârtie lui Moș Crăciun.

Printre jocuri, ceasuri și telefoane mobile ei își doresc și ceva care să-i ajute în îndeplinirea viselor artistice, cum ar fi poante de balet sau instrumente muzicale.

Video: Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, ediția din 22/23 decembrie 2019:


Etichete baletdans contemporanșcoala de talenteOana IonițăFlorin BudnaruAjun de Crăciun

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live