Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Amalia Bojescu

30 Noiembrie 2013
Vizualizari: 2905
Comentează add

Ziua Românilor de Pretutindeni se sărbătoreşte sâmbătă în mai multe capitale europene şi în comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorită în diaspora Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorită în diaspora - Conține audio

amalia-bojescu

Foto: Ahivă.

Ziua Românilor de Pretutindeni se sărbătoreşte sâmbătă în mai multe capitale europene şi în comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Ministrul delegat Cristian David spune, într-un comunicat postat pe site-ul MAE, că Ziua Românilor de Pretutindeni este un moment de sărbătoare, de mândrie naţională şi de afirmare a românismului oriunde în lume.

"Folosesc acest prilej pentru a vă adresa calde felicitări precum şi îndemnul de a păstra în suflet spiritul, cultura, limba şi tradiţiile româneşti. Milioane de români trăiesc azi peste tot în lume.

"Ei nu şi-au uitat nici tradiţiile şi nici limba. Deşi trăiesc dincolo de frontiere nenumărate, nimic nu le-a putut lua sentimentul că sunt o parte a neamului românesc. Le mulţumesc şi îi asigur de întreaga noastră susţinere şi solidaritate", a afirmat Cristian David.

Pe malul drept al Tisei, românii din Maramureşul istoric au sărbătorit cu bucate româneşti şi un concert de muzică populară românească.

"Este o sărbătoare a tuturor românilor de pretutindeni, o sărbătoare de suflet. Ne atingem ca şi de o icoană sfântă de această sărbătoare. Salutul românilor din partea dreaptă a Tisei este "Să trăiască naţia! Sus cu ea!" a spus preşedintele Uniunii Românilor DACIA din Transcarpatia, Ioan Botoş.

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost sărbătorită şi la Chişinău prin spectacole organizate de Institutul Cultural Român.

În Italia, la Roma, Ziua Românilor de Pretutindeni este marcată printr-un târg România - Italia, bursa locurilor de muncă.

La Madrid, în Spania, are loc un târg de produse tradiţionale româneşti.

Audio: Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorită în diaspora.


Etichete Ziua Naţională 2013Ziua Românilor de PretutindeniMAECristian DavidMaramureşIoan BotoşICRRomaItaliaChişinăuSfântul Andrei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live