Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

13 Octombrie 2020
Vizualizari: 1090
Comentează add

Secretarul de stat Ovidiu Burduşa îi îndeamnă pe românii din străinătate să se înscrie în Registrul Electoral pentru a putea vota prin corerspondență.

VOT ÎN STRĂINĂTATE. Ovidiu Burdușa, apel către românii din diaspora

luminita-voinea

Ovidiu Burdușa, secretar de stat la Departamentul pntru românii de pretutineni. Sursa: captura Facebook

Peste 20.000 de români din străinătate s-au înscris pentru a vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare preconizate la 6 decembrie.

Până ieri au fost depuse aproape 22.000 de cereri.

Cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa peste hotare, care doresc să voteze la scrutinul legislativ, se pot înregistra până cel mai târziu pe 22 octombrie, pe platforma www.votstrainatate.ro.

Secretarul de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burduşa, a declarat la emisiunea Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, de la Radio România Actualități, că la aceste alegeri ar putea exista mult mai puţine secţii de vot în străinătate, din cauza epidemiei de COVID-19.

Ovidiu Burduşa: Noi îi încurajăm pe toţi românii care locuiesc în străinătate să completeze acest chestionar oferit de site-ul Autorităţii Electorale Permanente şi, totodată, aş vrea să le reamintesc că termenul limită este 22 octombrie. Totuşi, dacă avem această posibilitate, haideţi să profităm de ea pentru că e posibil ca în urma evoluţiei acestui virus să avem foarte multe secţii închise în Europa.

Detalii despre procesul de vot în străinătate puteţi găsi şi pe site-urile Ministerului Afacerilor Externe şi Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.


Etichete votalegeri parlamemntareRegistrul Electoraldiasporavotul prin corespondențăcomunități

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live