Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

26 Aprilie 2020
Vizualizari: 1544
Comentează add

"Stai acasă, te ajutăm noi" - este deviza voluntarilor unei asociaţii şi a Parohiei Ortodoxe Române de lângă Roma.

Voluntari români din Roma ajută persoanele aflate în nevoie Voluntari români din Roma ajută persoanele aflate în nevoie - Conține audio

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Foto: Elena Postelnicu

"Stai acasă, te ajutăm noi" - este deviza voluntarilor unei asociaţii şi a Parohiei Ortodoxe Române de lângă Roma, care îi ajută pe conaţionalii aflaţi în dificultate sau care nu pot ieşi nici măcar pentru cumpărături.

Peste 500 de pachete cu produse alimentare pentru familiile aflate în dificultate au fost distribuite în această perioadă de Parohia Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul din Rignano Flaminio, de lângă Roma, sub îndrumarea Ieromonahului Ştefan.

La iniţiativă au aderat şi voluntarii Asociaţiei /Sante Lia Pro-Vita/ coordonată de Camelia Avram.

Camelia Avram: Noi, în momentul în care am pornit la acest drum, ne-am gândit foarte mult cum putem noi să fim de folos celor care în momentul de faţă sunt în dificultate şi eram în biserică şi ţin minte că părintele Ştefan citea din Evanghelia lui Matei câteva cuvinte care m-au făcut să mă gândesc şi am zis: "Doamne, cum pot eu să stau acasă liniştită atât timp cât fraţii mei, fie ei ortodocşi, catolici sau de altă religie sau de altă naţionalitate nu au ce mânca?" Şi împreună cu asociaţia noastră, cu voluntari care şi-au dăruit timpul lor, resursele economice şi s-au dăruit celor care au mai puţine posibilităţi şi cu părintele Ştefan, am pornit această campanie. Proiectul nostru se bazează pe forţa noastră de a dărui alimente  celor care nu au şi l-am numit : "Stai acasă, te ajutăm noi".

Reporter: Cam câte persoane aţi reuşit să ajutaţi până acum şi ce fel de produse le-aţi trimis?

Camelia Avram: Alimentele provin în mod principal din două surse: de la bancul alimentar şi de la un depozit cu produse româneşti. De la bancul alimentar avem produse care sunt neperisabile pentru cei care au fost înscrişi în anul precedent şi,  ţinând cont de situaţia de urgenţă în care ne găsim momentan şi de faptul că persoanele nu au voie să iasă din casă, mergem noi să le ducem acasă ceea ce li se cuvine şi pe lângă aceştia, donăm şi la persoanele care se găsesc în dificultate. Pachetele sunt formate din pastă, orez, ton, suc de roşii, carne la cutie, salam, biscuiţi, ulei, turtă dulce, fructe, zacuscă, pate de porc. Ceea ce noi am încercat este să facem cât mai bogată şi diversificată o alimentaţie pentru o săptămână. Încercăm să distribuim aceste pachete cât mai repede posibil şi acolo unde este necesar.

Reporter: Ce satisfacţie aveţi?

Camelia Avram: Satisfacţia este aceea de a primi un zâmbet, un 'vă mulţumesc' din partea unui copil, din partea unui bătrân, din partea unei femei singure care îşi creşte copiii, este cea mai mare satisfacţie pe care eu personal, dar şi voluntarii au simţit-o. Te lasă fără cuvinte un 'mulţumesc' spus din tot sufletul şi cum spune şi părintele Ştefan, dăruind, vei dobândi şi mai fericit este a da decât a primi, aşa că vă las cu aceste cuvinte şi Dumnezeu să ne ajute pe toţi!

Audio: Emisiunea "Românii de pretutindeni", ediția din 25 aprilie 2020. Realizator: Amalia Bojescu


Etichete coronavirusCOVID-19ItaliavoluntariromânidiasporaAsociaţia Sante Lia Pro-Vita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live