Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

30 Aprilie 2014
Vizualizari: 878
Comentează add

Preşedintele rus, Vladimir Putin, ar putea merge în Crimeea pentru a asista la parada militară de Ziua Victoriei, care aniversează înfrângerea Germaniei naziste.

Vladimir Putin ar putea vedea parada militară în Crimeea

alexandru-beleavski-moscova

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin. Foto: ArhivăPreşedintele Rusiei Vladimir Putin. Foto: Arhivă

Preşedintele rus, Vladimir Putin, ar putea merge în Crimeea pentru a asista la parada militară de Ziua Victoriei, care aniversează înfrângerea Germaniei naziste în cel de-al II-lea război mondial.

Informaţia a fost difuzată astăzi de presa rusă, care precizează că ar fi pentru prima dată cănd liderul de la Kremlin ajunge în Crimeea de la alipirea acestei peninsule la Rusia. 

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea vizita Sevastopolul cu ocazia Zilei Victoriei, 9 mai, după tradiţionala paradă militară din Piaţa Roşie din Moscova.

De asemenea, potrivit preşedintelui Consiliului de Stat al Crimeei, Vladimir Kostantinov, pe 9 mai, la Sevastopol, ar fi aşteptat nu doar Vladimir Putin ci şi premierul Dmitri Medvedev.

Purtătorii de cuvânt ai acestora nu au confirmat, însă nici nu au infirmat aceste informaţii.

La Sevastopol, preşedintele Putin ar putea participa la manifestările consacrate Zilei Victoriei şi aniversării a 70 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţia nazistă.

Recent, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a subliniat importanţa politică deosebită a aniversării Zilei victoriei împotriva Germaniei hitleriste, în condiţiile recrudescenţei ideilor neo-naziste în spaţiul post-sovietic, în special în Ucraina.


Etichete Preşedintele rusVladimir PutinCrimeeaZiua VictorieiSevastopolPiaţa RoşieMoscovaDmitri Medvedev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live