Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Iliescu

6 Octombrie 2012
Vizualizari: 2010
Comentează add

Zeci de trenuri cu destinaţia sau plecarea din Gara de Nord-Bucureşti au întârzieri de sute de minute după ce noaptea trecută persoane neidentificate au furat componente feroviare.

Traficul feroviar, afectat de hoţii de metale

cristina-iliescu

Foto: Agerpres.

Traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate în apropiere de Bucureşti pe secţiunea Buftea-Periş.

Purtătoarea de cuvânt a CFR-Infrastructură, Oana Brânzan, spune că motivul este furtul unor elemente din sistemul de dirijare a traficului feroviar.

"Persoane necunoscute au sustras componente, cum ar fi transformatori sau bobine, ceea ce a afectat traficul feroviar. În acest moment, trenurile circulă la cale liberă între Buftea şi Periş. Cale liberă înseamnă că pe porţiunea respectivă, între Buftea şi Periş, trenurile sunt puse în circulaţie pe rând după verificarea pe teren a aparatelor de cale", a precizat Oana Brânzan, pentru Radio România Actualităţi. 

Potrivit purtătoarei de cuvânt a CFR, până la această oră au fost înregistrate întârzieri de aproximativ 600 de minute pentru 20 de trenuri.

"Sunt afectate trenurile care circulă dinspre Moldova, Ardeal sau Braşov. De fapt, practic, aproape toată circulaţia este afectată", a spus Oana Brânzan.

Ea a adăugat că în prezent, echipele de intervenţie sunt la faţa locului şi desfăşoară lucrări pentru înlocuirea componentelor sustrase, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în condiţii de siguranţă.


Etichete Ştiri BucureştiCFRtrenurihoţiîntârzieriGara de Nord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live