Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mălina Andronescu

20 Martie 2014
Vizualizari: 913
Comentează add

Dezbaterile privind liberalizarea totală a pieţei muncii pentru cetăţenii români şi bulgari de la 1 ianuarie 2014 continuă să figureze pe agenda convorbirilor româno-germane.

Titus Corlăţean a avut o întrevedere cu omologul german

malina-andronescu

 Ministrul de externe, Titus Corlăţean. Foto: arhivă.

Dezbaterile privind liberalizarea totală a pieţei muncii pentru cetăţenii români şi bulgari de la 1 ianuarie 2014 continuă să figureze pe agenda convorbirilor româno-germane, în contextul vizitei oficiale pe care ministrul român de externe, Titus Corlăţean, a efectuat-o la Berlin.

Ministrul german de externe, Frank Walter Steinmeier, a subliniat încă o dată aderarea Germaniei la principiul liberei circulaţii a forţei de muncă la nivelul UE.

"Discuţiile legate de această problemă nu numai că nu au afectat relaţiile bilaterale, dar au avut chiar un efect pozitiv pentru că astfel am fost nevoiţi să identificăm problemele existente şi să căutăm căi de rezolvare a lor", a spus şeful diplomaţiei de la Berlin.

La rândul său, ministrul român de externe, Titus Corlăţean, s-a referit la o serie de întâlniri care vor avea loc în cursul acestui an, întâlniri menite să dinamizeze relaţiile bilaterale româno-germane.

"Dinamica convirbirilor bilaterale, inclusiv viitoarea vizită a ministrului de externe german la Bucureşti, dar şi alte contacte sectoriale care urmează - am discutat despre sesiunea Consiliului economic mixt româno-german care ar trebui să aibă loc la Bucureşti în acest an - spune foarte multe de interesul politic şi economioc substanţial în relaţia bilaterală", a spus Titus Corlăţean.

Cooperarea româno-germană la nivel european, inclusiv pe fondul actualei situaţii de la frontiera de est a UE, a fost o altă temă abordată în cadrul discuţiilor pe care şeful diplomaţiei române le-a avut cu omologul său de la Berlin, Frank Walter Steinmeier şi cu reprezentanţi ai guvernului şi parlamentului german. 


Etichete RomâniaGermaniaTitus CorlăţeanBerlinFrank Walter SteinmeierUEforţă de muncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live