Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Februarie 2018
Vizualizari: 722
Comentează add

La Craiova, la Teatrul Naţional "Marin Sorescu", şi-a deschis porţile Târgul de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România în colaborare cu postul regional Oltenia Craiova.

Târgul de Carte Gaudeamus, la Craiova

radiojurnal

   

La Craiova, la sediul Teatrului Naţional "Marin Sorescu", şi-a deschis porţile Târgul de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România în colaborare cu postul regional Oltenia Craiova.

Până duminică, iubitorii de lectură vor avea parte de lansări de carte, întâlniri cu scriitorii, dar şi alte manifestări culturale devenite deja tradiţie la târg.

Reporter - Davian Glad: Bună ziua. Deja este aglomeraţie aici, în foaierul Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, aşadar cititorii nu s-au lăsat mult timp aşteptaţi.

Este vorba despre un eveniment care s-a deschis abia la ora 10:00 în această zi, la ora 12:00 a avut loc şi ceremonia oficială de deschidere, la care au participat oficialităţi locale şi, fireşte, reprezentanţi ai postului public regional de radio, cel care împreună cu Radio România organizează la această a 17-a ediţie craioveană a prestigiosului eveniment cultural peste 50 de evenimente precum lansări de carte, sesiuni de autografe şi dezbateri.

Mii de volume de beletristică şi de literatură de specialitate de la cele aproape 50 de edituri prezente îşi aşteaptă cititorii.

Şi la ediţia din acest an au loc acele proiecte tradiţionale ale Radio România de la Târgul Gaudeamus, precum campania "Cărţile se întorc acasă", ceea ce înseamnă că fondul de carte constituit din donaţiile vizitatorilor va creşte considerabil, volumele ajungând şi de data aceasta la bibliotecile cu mare deficit de fond de carte; nu va lipsi nici "Invitaţi de nota 10, olimpicii României", proiectul prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de elevii de excepţie şi va fi din nou organizat la Craiova, la Târgul Gaudeamus, concursul naţional de lectură "Mircea Nedelciu".

Târgul Gaudeamus Radio România de la Craiova rămâne deschis publicului până duminică în foaierul Naţionalului craiovean, iubitorii de carte fiind aşteptaţi zilnic între 10:00 şi 18:00, iar în ultima zi a evenimentului, duminică, 4 martie, programul fiind mai scurt, până la ora 14:00.

Tot duminică, în cadrul  ceremoniei de închidere a celei de-a 17-a ediţii craiovene a târgului organizat de Radio România, vor fi înmânate şi trofeele Gaudeamus decernate prin votul publicului.

 


Etichete Târgul de Carte GaudeamusCraiova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live