Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corina Negrea

23 Iunie 2014
Vizualizari: 1524
Comentează add

Cea mai mare conferinţă din Europa, la care sunt comunicate ultimele realizări ştiinţifice şi sunt discutate soluţii pentru probleme vitale are loc zilele acestea, în Danemarca.

Ştiinţa creează punţi în Danemarca

corina-negrea

Foto: Arhivă

Un important forum, la care participă mii de oameni de ştiinţă, oameni de afaceri şi politicieni, se desfăşoară, zilele acestea, în Danemarca.

Este cea mai mare conferinţă de pe continent, la care sunt comunicate ultimele realizări ştiinţifice şi sunt discutate soluţii pentru probleme vitale legate de energie, climă, alimente şi sănătate.

Anul acesta deviza este "Ştiinţa creează punţi". 

Peste 4.500 de oameni de ştiinţă, dar şi reprezentanţi ai mediului academic şi industrial din 75 de ţări sunt aşteptaţi să ia parte, în aceste zile, la cea de-a zecea ediţie a EuroScience Open Forum ESOF 2014, a cărui ceremonie de deschidere a avut loc duminică, în prezenţa Majestăţii Sale Regina Margrethe a II-a a Regatului Danemarcei.  .S. Margrethe a II-a:

"Schimbul de informaţii şi promovarea noilor idei ştiinţifice reprezintă, de fapt, esenţa ştiinţei, iar această conferinţă oferă o platformă importantă pentru împărtăşirea acestor noi idei care ne vor ajuta să facem faţă provocărilor viitorului", a declarat  Regina Margrethe a II-a a Regatului Danemarcei. 

Dialog între ştiinţă şi societate

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declara:

"Este timpul să clădim un viitor solid, construind punţi între un trecut cu tradiţii ştiinţifice şi un viitor în care, pentru a face faţă provocărilor, avem nevoie de soluţii ştiinţifice inovative", a spus Jose Manuel Barroso.

Soluţii care nu pot fi găsite decât printr-un dilaog permanent între ştiinţă şi societate - spunea, tot duminică seară, şi Sofie Carsten Nielsen, ministrul danez pentru învăţământ superior şi ştiinţă.

"ESOF 2014 va construi punţi de legătură între ştiinţă şi societate, între sectorul public şi cel privat, între ştiinţă şi mass-media şi între Europa şi lumea întreagă", a declarat Sofie Carsten Nielsen.


Etichete ştiinţăformumDanemarcadescopeririproblemeenergieclimăsănătatealimenteEuropa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live