Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

16 Februarie 2022
Vizualizari: 321
Comentează add

Mai multe asociaţii de profesori au spus că susţin ideea. Alte asociaţii cred că eliminarea măştilor este un gest prematur deoarece "rata de vaccinare a copiilor este scăzută".

Spania vrea să elimine treptat obligativitatea măștii anti-Covid în școli Spania vrea să elimine treptat obligativitatea măștii anti-Covid în școli - Conține audio

radio-romania-actualitati

Spania a vaccinat 56% dintre copiii cu vârste între 5 și 12 ani. Sursa foto: Departamentul de Sănătate, Castellón, Spania.

În Spania, obligativitatea purtării măștii de protecție anti covid 19 în școli ar putea fi eliminată de la finalul acestei luni.

Asociația Pediatrilor susține că "aceasta are un efect negativ asupra psihicului copiilor și că protecția reală este nesemnificativă".

Propune şi un calendar pentru acest lucru, un calendar care ar duce la eliminarea totală a măștii în școli până la începutul lunii mai.

Cum este primită propunerea, relatează din Spania corespondentul RRA, Alin Petrică.


Asociaţia Pediatrilor din Spania este un organism a cărui voce este întotdeauna ascultată atunci când se iau decizii care îi privesc pe copii.

Acum, pediatrii propun ca de pe 28 februarie să se elimine obligativitatea purtării măştii pentru elevii din clasele întâi şi a doua.

În funcţie de rezultate, spun ei, se adaugă şi celelalte clase. Ultimii ar fi cei din ultimele clasele de liceu care ar renunţa la mască în jurul datei de 9 mai.
 
Propunerea este deja bine primită. Comunitatea Madrid este prima care a anunțat că va lua cât de repede o decizie. Reprezentanții guvernului local au ieşit deja public să anunţe susţinerea ei.

Enriquea Ruiz Escudero, consilier pentru sănătate în Comunitatea Madrid:

"Are logică. Este adevărat că masca în interiorul claselor îngreunează procesul de învățare. Este un pas pe care îl vom face".

Alte comunităţi din Spania spun că ideea este bună, însă, înaintea oricărei decizii, cer consultări publice cu părinţii şi profesorii.

Deocamdată, mai multe asociaţii de profesori au spus că susţin ideea. Însă, sunt şi asociaţii care cred că eliminarea măştilor este un gest prematur, mai ales că, spun ei, vaccinarea minorilor este încă la un nivel scăzut.

La nivel național, 56% dintre copiii cu vârste între 5-12 ani au schema completă de vaccinare. Însă există o discrepanţă mare între comunități: sunt unele care au sub 30 % în timp ce altele au şi peste 80 %.

Spania este lovită din plin de al şaselea val de covid. Sunt nu mai puţin de 310 morți în 24 de ore. Acest al șaselea val are deja în Spania 9126 de morți și peste 5 milioane de infectări.

AUDIO: Spania - Obligativitatea purtării măștii de protecție anti covid 19 în școli ar putea fi eliminată de la finalul acestei luni. Un material realizat de corespondentul RRA, Alin Petrică.


Etichete spaniaalin petricamascascoliasociatia pediatrilorcopiielevivaccinarecoronavirusComunitatea Madridprofesori(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live