Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 August 2015
Vizualizari: 1165
Comentează add

Industria, comerţul cu amănuntul şi prestările de servicii vor avea o tendinţă de creştere în următoarele trei luni, estimează managerii societăţilor comerciale, conform INS.

Situaţia economică a ţării "se va îmbunătăţi în perioada imediat următoare"

radiojurnal

Foto: wikipedia.org. 

 Industria, comerţul cu amănuntul şi prestările de servicii vor avea o tendinţă de creştere în următoarele trei luni, estimează managerii societăţilor comerciale, potrivit unui studiu dat astăzi publicităţii de Institutul Naţional de Statistică. 

 
Din aceeaşi analiză reiese că în construcţii activitatea va stagna, iar preţurile şi numărul de angajaţi din acest domeniu vor rămâne aproape neschimbate. 
Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, spune că acest optimism este determinat, printre altele, de reducerea TVA la alimente şi de scăderea preţului petrolului pe piaţa mondială.  
 
"Există un optimism din punct de vedere al managerului, ceea ce este pozitiv şi este bine. E de bine în sensul că industria prelucrătoare s-a menţinut, chiar dacă mai slab contribuţia şi creşterea în comenzi şi în activtate, comerţul evident că va fi impulsionat şi este impulsionat de măsurile luate de reducere a TVA, iar la servicii sunt în general afectate de preţ şi oarecum legate de creşterea veniturilor. Cum va fi cu adevărat? Mai sunt mulţi alţi parametri, care deocamdată sunt neştiuţi", spune Cristian Pârvan.  
 
Institutul Naţional de Statistică a mai anunţat, tot astăzi, că, în timp ce în primele şapte luni ale anului numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 3,3%, în luna iulie a început să scadă. 
 
Cele mai mari scăderi au fost în judeţele din sudul, sud-estul, nord-estul ţării şi în Bucureşti. 
 
Peste 60% din totalul autorizaţiilor emise au fost pentru zona rurală.
 

Etichete manageriINSsituaţie economicăIndustria PrelucrătoareComerţServicii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live