Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

4 Mai 2019
Vizualizari: 1187
Comentează add

Chiar dacă sunt departe de țara mamă, românii din comunități reusesc să-și păstreze tradițiile, indiferent unde s-ar afla.

Românii din Grecia își prezintă cu mândrie valorile tradiționale Românii din Grecia își  prezintă cu mândrie valorile tradiționale - Conține audio

luminita-voinea

Elevi ai Școlii de Limba Română Dacia. Sursa: Asociaţia Interculturală Româno-Elenă DACIA

Asociaţia Interculturală Româno-Elenă DACIA militează pentru păstrarea și promovarea  valorilor culturale, populare și tradiționale românești în Grecia.

În cadrul unui spectacol  dedicat Zilei Internaționale a Dansului,  care a avut loc recent, Ansamblul Folcloric Dacia al Școlii de Limba Română, care funcționează în cadrul Asociației Interculturale Româno-Elene Dacia, cu sprijinul  Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a reprezentat România cu dansuri populare tradiționale.

Evenimentul a fost organizat de către Athens Section of CID-UNESCO.

Elevi ai Școlii de Limba Română Dacia Atena au promovat cu mândrie valorile culturale, populare și tradiționale românești.

Președinta asociației, Daniela Popescu, a vorbit în emisiunea  "Românii de pretutindeni", despre atmosfera de la spectacol, dar și despre spiritul sărbătorilor pascale păstrat de românii din Grecia.

Și tot la "Românii de pretutindeni", am surprins sărbătoarea Paștelui și în comunitățile de români din Italia, Spania și Ungaria.

Audio: Românii de pretutindeni, ediția din 27 mai 2019  


Etichete diasporaPașteromânii din afara granițelorGreciaDaniela Popescuromânii din Italiacomunitatea din Spaniatradițiiobiceiuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live