Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

23 Noiembrie 2020
Vizualizari: 1181
Comentează add

La 10 ani de activitate, Școala Românească EuropaNova Bruxelles vine cu un cadou pentru copiii românilor din diaspora.

România Mea. Ghid pentru micul român de pretutindeni România Mea. Ghid pentru micul român de pretutindeni - Conține audio

luminita-voinea

Pe 20 noiembrie Școala Românească EuropaNova Bruxelles, proiect finantat de Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni,  a împlinit  10 ani.

La aniversare, dascălii au un cadou pentru copiii românilor din diaspora: cartea "România mea. Ghid pentru micul român de pretutindeni", o inițiativă de suflet care vine în ajutorul copiilor români  din diaspora, să descopere istoria, geografia, tradițiile și cultura românească.

"Școala românească de week-end EuropaNova  este un proiect de suflet al asociației noastre,  care a venit în ajutorul părinților și copiilor care se simt departe de țară, iar dorul românesc  îi sugruma. A nu pierde contactul cu limba, cultura, valorile si tradițiile noastre românești devine imperativ necesar pentru toate persoanele care au părăsit țara de origine, indiferent de motivul pentru care au facut-o", declară Mirela Niță-Sandu, membru co-fondator si vice-presedintele asociației EuropaNova.

Mirela Niță-Sandu este profesoara de limba română la instituțiile europene și vicepreședintele Asociației Europa-Nova din Bruxelles, unde se ocupă intens de promovarea limbii și a literaturii române, fiind un susținător activ al culturii și valorilor românești.

Un interviu cu Mirela Niță Sandu , cooordonatoarea proiectului "România mea. Ghid pentru micul român de pretutindeni", dar și cu alți profesori ai școlii,  în emisiunea Românii de pretutindeni.

Audio:  Românii de pretutindeni, ediția din 21 noiembrie 2020. Realizator: Amalia Bojescu


Etichete EuropaNovaȘcoala Româneascălimba românăRomânia MeaGhid pentru micul român de pretutindenicomunități

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live