Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

23 Septembrie 2013
Vizualizari: 1360
Comentează add

Regizorul Silviu Purcărete va fi prezent, alături de Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la cea de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Tbilisi.

România, invitata de onoare la Festivalul de Teatru din Tbilisi

carmen-vulcan-sibiu

Calatoriile lui Gulliver. Foto: Sebastian Marcovici.

România este ţara invitată de onoare a celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Tbilisi, capitala Georgiei, care se desfăşoară în perioada 19 septembrie-8 octombrie.

Regizorul Silviu Purcărete va fi prezent, alături de Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, cu două spectacole de excepţie: "Aşteptându-l pe Godot" de Samuel Beckett şi „Călătoriile lui Gulliver” după Jonathan Swift, anunţă un comunicat de presă din partea teatrului sibian.

Prima reprezentaţie va avea loc marţi, 24 septembrie, în Sala Mare a Teatrului Dramatic de Stat Kote Marjanishvili cu „Aşteptându-l pe Godot”, din a cărui distribuţie fac parte, printre alţii, actorul Marian Râlea sau Constantin Chiriac-directorul teatrului sibian.

Cea de-a doua producţie a Teatrului Naţional din Sibiu va avea două reprezentaţii, programate miercuri, 25 septembrie, respectiv joi, 26 septembrie, de la orele 20.00, pe scena Teatrului de Stat Shota Rustaveli.

"Călătoriile lui Gulliver" este un spectacol cu un impact vizual puternic, construit pe o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey şi reuneşte aspecte sociale şi culturale ale lumii din jurul nostru, explorând teme ca visul, călătoria, exilul, emigrarea şi singurătatea.

Seria de exerciţii scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete îşi propune o abordare inedită a romanului lui Swift în care fantezia se împleteşte cu o aspră satiră politică, se precizează în comunicatul de presă.

În afară de spectacole, publicul georgian şi criticii de specialitate vor avea şansa să se întâlnească cu actorii români într-o serie de dezbateri organizate la sediul teatrelor gazdă.

Actorul Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional din Sibiu va conduce, în 25 septembrie, un workshop despre management cultural contemporan la Youth Theatre Tbilisi.

De asemenea, regizorul Silviu Purcărete va participa, vineri, 27 septembrie, în calitate de invitat special, la o masă rotundă cu tineri regizori şi critici de teatru.

Programul dedicat teatrului românesc la Festivalul de la Tbilisi a mai inclus şi spectacolul "derdiedans” după un concept de Florin Fieroriu, montat la Teatrul German de Stat din Timişoara, a cărui reprezentaţie a avut loc duminică, 22 septembrie.


Etichete Ştiri CentruteatruSibiuTbilisiGeorgiaSilviu PurcăreteTeatrul Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live