Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Aprilie 2020
Vizualizari: 417
Comentează add

Rata șomajului în hoteluri și restaurante a ajuns la 60% și riscă să urce până la 90% din cauza epidemiei de coronavirus.

Rata șomajului în hoteluri și restaurante a ajuns la 60%

radiojurnal

Arhivă Foto: facebook.com/MinisterulMuncii.

Deja rata șomajului în hoteluri și restaurante a ajuns la 60% și riscă să urce până la 90%, în perioada următoare, din cauza epidemiei de coronavirus, atrag atenția reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

În plus, aproximativ 50.000 de persoane care au contracte de muncă pe șase luni se află într-o situație dramatică deoarece au încetat șomajul la 1 aprilie și nu mai au nicio sursă de venit, a precizat, la RRA, prin- vicepreședintele executiv al Federației, Dragoș Răducan.


Dragoș Răducan: Luna aceasta era luna de pregătiri, lună în care aproximativ 50.000 de angajați de pe litoral și din restul țării, care lucrează în unități sezoniere, trebuiau să se întoarcă la lucru; oameni care și-au terminat stagiul de șomaj trebuiau să înceapă stagiul de cotizare. Din păcate, însă, noi nu am putut să îi angajăm, pentru că avem hotelurile oprite. Și nu sunt nici angajați; au terminat și șomajul, și fără resurse. Am solicitat o derogare pentru acest an la legislația în vigoare astfel încât să se prelungească stagiul de șomaj cu încă o lună, ca acești oameni să mai poată primi ajutor de șomaj și pentru luna aprilie.


Realizator: Dragoș Răducan a precizat însă că speră ca hotelurile să se poate redeschide de la 1 iunie.

(RS)


Etichete somajrestauranthotelcoronavirusromania(RS)dragos raducan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live