Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

9 Martie 2020
Vizualizari: 1621
Comentează add

Modelul DS 7 CROSSBACK este primul automobil din cea de-a doua generație de modele DS Automobiles.

Probă de Drum cu DS 7 CROSSBACK

bogdan-predescu

  Foto: Bogdan Predescu

Plimbare elegantă cu un SUV stilat care te invită să gândești mai elaborat toate virajele și parcările din drumul tău. Propunerea îi aparține diviziei premium a grupului PSA – DS, iar modelul 7 Crossback a fost inspirat de conceptul Devine DS, prezentat în 2014 la Salonul Auto de la Paris. Cu o asemenea muză și cu presiunea concurenței reprezentată de modele precum Audi Q5, BMW X3, Mercedes-Benz GLC sau Mazda CX-5, elegantul DS 7 vine cu o serie de elemente inedite pentru a-și atrage clienții. 

 
 
As puncta aici în primul rând  sistemul DS ACTIVE LED VISION care este în același timp atrăgător dar și funcțional. Pe scurt sistemul de lumini al mașinii propune un proiector LED principal și trei module pivotante LED, care pentru o vizibilitate optimă, se rotesc orizontal și vertical în funcție de unghiul volanului, de viteză și de condițiile meteorologice.
 
 
Apoi la interior te bucuri de ecranul central tactil care este suficient de mare, poate chiar ușor imens, însă și cu un răspuns decent la comenzi, așa că ... după ce te-ai obijnuit cu ecranul, poți să te lași cucerit de pielea maro, de calitate, care chiar se află peste tot oferind din nou acel sentiment de eleganță. În habitaclu ergonomia necesită un pic de adaptare dacă te afli pentru prima dată la volanul unui DS7 Crossback. Butonul de pornire / oprire al motorului se află pe bord, lângă un interesant ceas rotativ, iar spre exemplu butoanele pentru controlul geamurilor electrice sunt situate între scaune, chiar dacă mâna pleacă instinctiv spre portieră pentru o gură de aer proaspăt. 
 
 
Interesant este și motorul 1.6 PureTech de 225 de CP și 300 Nm cuplu care se potrivește destul de bine cu cutia de viteze automată cu opt trepte, permițând mașinii să obțină un nivel de putere optim pentru dimensiunile sale destul de generoase. Mașina are mai multe moduri de conducere: Sport, Eco, Confort și Normal, iar acestea acționează asupra reglării suspensiei, a direcției, a răspunsului accelerației și a cutiei de viteze, conferindu-i mașinii un caracter mai sportiv. Datorită camerei video și a senzorilor, SUSPENSIA DS ACTIVE SCAN verifică orice imperfecțiune de la suprafața drumului, iar datele sunt transmise unui computer care controlează independent fiecare roată, ajustând modul în care suspensia este mai fermă sau mai moale pentru un confort maxim. 
 
 
Ne-a mai plăcut în plimbarea noastră să testăm și tehnologia DS NIGHT VISION care te ajuta să vezi mai bine în întuneric cu o cameră cu infraroșu plasată în grila față. Sistemul îți permite să anticipezi și să reacționezi corespunzător în caz de pericol, deoarece detectează pietonii și animalele de pe drum la o distanță de până la 100 de metri în față.  Și după atătea prezentări să facem totalul și să concluzionăm ... Tapiterie - DS Inspiration OPERA, un hayon cu deschidere fără mâini și cu plafonul panoramic cu deschidere, toate în produsele opționale ale mașinii, pentru un preț final nu foarte mare de doar 42.300 de euro. Un fleac ... îmi cumpăr două!
 

Etichete Probă de DrumDS7 CrossbackMașina LuniiSUVmodel nou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live