Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! (Continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

11 Septembrie 2022
Vizualizari: 1356
Comentează add

La începutul acestui an, modelul francezilor de la Citroen, C5 Aircross a primit un facelift, care îi aduce îmbunătățiri sunt mai degrabă estetice.

Proba de Drum – Citroen C5 Aircross Hybrid

bogdan-predescu

  Foto: Bogdan Predescu

Trebuie să subliniem de la început că noul Citroën C5 Aircross plug-in hybrid combină toate avantajele unui condus 100% electric pentru traseele cotidiene de până la 55 km, cu autonomia oferită de motorul pe benzină PureTech 180 pentru călătoriile mai lungi. Mașina se mișcă foarte bine și datorită cutiei de viteze automată electrificată cu 8 rapoarte care optimizează schimbările de trepte de viteză pentru un plus de fluiditate și evident pentru plăcerea de a conduce.

 
 
Totul este destul de clar, când folosești sistemul de propulsie, relaxant și silențios, chiar dacă este indicat să nu te aștepți la puterea deplină a celor 225 de cai, pentru că totuși trebuie să tragă la drum cele peste 1800 kg ale mașinii. Asta nu înseamnă că nu te poți baza pe accelerații suficient de consistente încât să te impresioneze atunci când este cazul. 
 
 
Nu mai este o surpriză că poți alege unul dintre cele trei moduri de funcționare, Electric, Hybrid sau Sport. Și la fel de clar este și modul de încărcare, cu trapa amplasată pe partea stângă a mașinii, care include o diodă luminoasă pentru a monitoriza procesul de încărcare, care la rândul său poate fi consultat la distanță cu ajutorul aplicației My Citroën.
 
 
Despre ce găsim pe mașină în dotarea standard, nu o să vă spun prea multe, pentru că am găsit câteva atracții la capitolul dotări opționale, adică pe bani în plus. Dar merită să cheltuiți puțin mai mult pentru plafon panoramic vitrat, scaune față încălzite cu funcție de masaj și reglaj electric cu memorie scaun șofer sau pachetul Park Assist cu setul de camera spate și față cu vedere 360°.
 
 
În rest numai de bine, mai ales când ai suspensia Citroen Advanced Comfort și pachetul Safety în standard pe versiunea de bază. Avantaje demne de luat în seamă mai ales când te uiți la lista principalilor concurenți, acolo unde descoperim Peugeot 3008 facelift, Hyundai Tucson, Volkswagen Tiguan facelift, Nissan Qashqai sau Skoda Karoq. În speranța unor planuri reale pentru achiziția de mașini noi, vă doresc drumuri bune și bani în cont. 
 

Etichete Mașina LuniiProbă de DrumSUVhybridCitroenC5 Aircross

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live