Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

24 Iulie 2013
Vizualizari: 2905
Comentează add

Institutul de Investigare a crimelor comunismului a lansat turul virtual al închisorii de la Râmnicu Sărat, "Golgota deţinuţilor politici din România comunistă".

"Primul tur virtual" al unei închisori comuniste

cristina-ghioca

Închisoarea Râmnicu Sărat. Foto: memorialulramnicusarat.ro.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a lansat turul virtual al fostei închisori de la Râmnicu Sărat, unul dintre cele mai dure puncte ale represiunii comuniste.

Potrivit IICCMER, fosta închisoare va fi transformată în următorii ani în Memorial al Victimelor Comunismului.

Turul virtual lansat de IICCMER este primul "tur in situ" al unei închisori comuniste din România, care păstrează nemodificat spaţiul în care a funcţionat fostul penitenciar, înainte de restaurarea acestuia, estimată pentru anul 2016.

Închisoarea de la Râmnicu Sărat a fost denumită de către fostul lider ţărănist Corneliu Coposu "Golgota deţinuţilor politici din România comunistă".

Vizitatorii online au astfel ocazia de a naviga prin clădirea şi curtea fostei închisori şi de a viziona fostele celule, printre care se numără şi cea în care a decedat liderul ţărănist Ion Mihalache.

Pe parcursul vizitei virtuale, utilizatorii au acces la informaţii despre fostul penitenciar, regimul de detenţie şi personalităţile încarcerate aici.

Turul este disponibil la adresa http://ramnicusarat.iiccr.ro/.

Citiţi şi: Comunicat IICCMER.


Etichete comunismînchisoaredeţinuţi politiciIICCMERRâmnicu SăratCorneliu CoposuIon Mihalachetur virtualMemorialul Victimelor Comunismului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live