Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iolanda Bădiliţă

26 Iunie 2014
Vizualizari: 1088
Comentează add

Petro Poroşenko a ales, pentru prima sa vizită ca preşedinte al Ucrainei, Consiliul Europei, drept mulţumire pentru susţinerea demonstrată de organizaţia de la Strasbourg.

Preşedintele Ucrainei, în vizită la Consiliul Europei

iolanda-badilita

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. Foto: captură youtube.com

Petro Poroşenko a ales, pentru prima sa vizită ca preşedinte al Ucrainei, Consiliul Europei, drept mulţumire pentru susţinerea necondiţionată şi solidaritatea demonstrată de organizaţia de la Strasbourg, ai cărei membri sunt atât Ucraina, cât şi Rusia.

Preşedintele ucrainean a spus că principala sa prioritate este obţinerea păcii, dar că ţara sa documentează cu ajutorul OSCE, Organizaţia Naţiunilor Unite şi Consiliului Europei, toate violările dreptului internaţional care au loc în regiunile separatiste, pentru ca, ulterior, să îi aducă pe cei responsabili în faţa justiţiei. 

"Îi chemăm pe ruşi să monitorizeze împreună cu noi graniţa prin care intră dinspre Rusia armament, tancuri şi insurgenţi. Am discutat cu domnul Putin şi mi-a spus ieri că susţine planul de pace. Îl rog să-l susţină cu fapte şi nu cu vorbe. Mulţumesc Consiliului Europei, pentru solidaritatea cu Ucraina, de care am avut atâta nevoie. Trăiască, Ucraina!", a mai spus Petro Poroşenko. 

Preşedintele Ucrainei va merge mâine, la Bruxelles, pentru a semna acordul de asociere al Ucrainei la Uniunea Europeană.

El se află la Strasbourg, unde s-a adresat Adunării Parlamentare a Consilului Europei, în cadrul sesiunii de vară a forului legislativ al organizaţiei paneuropene.închiriat special.


Etichete Petro PoroşenkoUcrainaConsiliul EuropeiRusiaOrganizaţia Naţiunilor Unite,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live