Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

13 Decembrie 2018
Vizualizari: 829
Comentează add

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi migraţia sunt printre subiectele care se vor afla astăzi în atenţia liderilor europeni.

Preşedintele României la reuniunea Consiliului UE

alina-stanuta

 

La Bruxelles, este programat să înceapă, la această oră, ultimul summit european al acestui an. Ieşirea Marii Britanii din Uniune şi migraţia sunt printre subiectele care se vor afla astăzi în atenţia liderilor europeni.

România este reprezentată la discuţiile de la Bruxelles de preşedintele Klaus Iohannis, care va avea o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk în perspectiva preluării de către România a preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii de la 1 ianuarie.

La întâlnire va participa şi premierul Finlandei, Juha Sipilä, ţară care va prelua de la România preşedinţia la sfârşitul lunii iunie, anul viitor.

Şeful statului, Klaus Iohannis, declara, aici la Bruxelles, înainte de întâlnirea cu preşedintele Consiliului UE, Donald Tusk, că România este pregătită pentru a prelua  preşedinţia rotativă a forului european, chiar dacă au existat în trecut anumite sincope.

Dosare ca Brexitul, cadrul financiar multianual 2021-2027, migraţia sau summitul de la Sibiu sunt teme care vor fi gestionate de România în perioada ianuarie-iunie 2019. Pe preşedinţie suntem rezonabil de bine pregătiţi şi vom duce lucrurile la bun sfârşit.

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat şi teme de politică internă, declarând că Guvernul României nu poate modifica prin ordonanţă de urgenţă codurile penale, întrucât aceste documente se dezbat în acest moment în parlament.

"Noi suntem pregătiţi. Întotdeauna este loc de mai bine, dar vreau să vă spun foarte sincer că după anumite sincope care au existat, şi pe care şi eu le-am subliniat la vremea respectivă, pregătirile sunt într-o fază avansată. Lucrurile se mişcă şi cred că asta este o veste bună şi pentru români, poate, dar cred că pentru partenerii noştri europeni chiar dacă avem în intern, abordări dificile în unele zone", a declarat pre;edintele Klaus Iohannis.


Etichete Donald TuskJuha SipiläKlaus IohannisBruxellesbrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live