Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

5 Iulie 2015
Vizualizari: 1813
Comentează add

Domeniile viticole franceze din Champagne şi Burgundia au fost trecute sub protecția UNESCO.

Pivniţele şi casele din Champagne "merită puse pe lista bunurilor omenirii"

mihaela-mihai

Domeniile viticole franceze din Champagne şi Burgundia. Foto: captura video euronews.com.

Domeniile viticole franceze din Champagne şi Burgundia au fost incluse de UNESCO în patrimoniul mondial al umanităţii.

Decizia a fost luată de specialiştii Agenţiei Naţiunilor Unite pentru cultură, ştiinţă şi educaţie, după ce au analizat, timp de mai multe zile, la Bonn, în Germania, dosarele depuse de mai multe ţări.

Specialiştii UNESCO au decis că pivniţele şi casele din regiunea Champagne merită incluse pe lista bunurilor umanităţii, care trebuie protejate, fiind locul unde s-a dezvoltat, încă din secolul al XVII-lea, metoda de fabricare a vinului spumant.

Domeniile din Burgundia au fost apreciate la rândul lor pentru climatul care dă un caracter unic fiecărui sortiment de vin.

France Presse relatează că includerea în patrimoniul mondial al umanităţii va duce la o creştere a numărului de turişti, graţie renumelui internaţional pe care îl asigură.

Ruinele vechii civilizaţii incaşe de la Macchu Picchu din Peru, templul Taj Mahal din India, Marele Zid Chinezesc, dar şi oraşul antic sirian Palmyra, cucerit acum de gruparea radicală Statul Islamic, fac parte, de asemenea, din patrimoniul mondial al umanităţii.

Din ţara noastră, în prezent, pe Lista Patrimoniului Mondial al umanităţii, întocmită de UNESCO, se află Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (înscrisă din 1991), ansamblul de sate cu biserici fortificate din Transilvania, Mănăstirea Horezu, bisericile din nordul Moldovei şi cele maramureşene din lemn, cetăţile dacice de la Orăştie şi centrul istoric al oraşului Sighişoara.


Etichete UNESCODomeniile viticole franceze din Champagne şi Burgundia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live