Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

2 August 2021
Vizualizari: 287
Comentează add

UPDATE:O persoană a murit şi mai multe au fost rănite în apropierea Bibliotecii Naţionale din Bucureşti, după ce un mal de pământ a îngropat câţiva muncitori care lucrau pe şantier

Operațiune de salvare pe un șantier din centrul Capitalei

alex-buzica

Operațiune de salvare pe un șantier din zona Bibliotecii Nationale din București.

UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, ora 18:00 - O persoană a murit şi mai multe au fost rănite în apropierea Bibliotecii Naţionale din Bucureşti, după ce un mal de pământ a îngropat câţiva muncitori care lucrau pe şantier. Pentru mai multe informaţii suntem în legătură directă cu reporterul RRA, Alexandru Buzică, aflat acum în zonă:

Reporter: Bun găsit tuturor! Exact în urma unui accident de muncă produs la o lucrare la Biblioteca Națională a României, cinci muncitori au fost surprinşi de o alunecare de pământ în zona în care lucrau. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit deîndată și au extras de sub malul de pământ trei muncitori: doi în stare bună, iar un al treilea îngropat în dărâmături până la brâu. A fost mai greu să îl extragă pe acesta de sub pământ. Totodată, trebuie spus că aceştia au fost transportaţi la Spitalele Universitar şi Floreasca din Bucureşti, dar se pare că sub pământ mai sunt încă doi oameni. Chiar o informaţie a venit cu puţin timp în urmă - cel de-al patrulea a fost găsit decedat, din păcate, iar căutările continuă pentru cel de-al cincilea. Intervine Detașamentul Special de Salvatori, cu accesorii speciale pentru acest gen de intervenție, dar vă propun să-l ascultăm pentru moment pe maiorul Daniel Vasile de la IGSU, care a făcut declaraţii cu puţin timp în urmă.

Daniel Vasile: Doi muncitori care au fost transportaţi la spitalele din capitală, care au fost îngropaţi până la nivelul taliei în pământ, un bărbat în vârstă de 50 de ani transportat la Spitalul Universitar şi un bărbat de 33 de ani transportat la Spitalul Floreasca. În acest moment, salvatorii intervin pentru stabilizarea malului. Pe de altă parte, se lucrează pentru căutarea celor două persoane despre care se presupune că au fost acoperite integral de pământ. A fost găsit unul dintre muncitori, despre care nu aveam informații, iar echipajul SMURD intervine în acest moment pentru a acorda primul ajutor.

Reporter: Trebuie menţionat, totodată, că această declaraţie a fost făcută cu puţin timp în urmă de la producerea accidentului și tot același maior, Daniel Vasile, mi-a transmis că situaţia este în plină dinamică pentru găsirea celui de-al cincilea muncitor, dar cu fiecare informație care vine proaspătă, o să îi ţinem pe ascultători la curent.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Știrea inițială:

Detasamentul Special de Salvatori al ISU intervine pentru extragerea mai multor persoane surprinse de prabusirea unui mal de pamant in zona Bibliotecii Nationale din București.

Doi muncitori au fost scosi de sub pământ, se lucreaza pentru extragerea celui de al treilea.
 
Potrivit informatiilor furnizate de seful echipei care efectua lucrari, este posibil ca alti doi muncitori sa fie acoperiti integral de pamant.

Etichete santieraccidentmal de pamantprabusire(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live