Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

20 Martie 2017
Vizualizari: 656
Comentează add

20.000 de candidaţi din 179 de ţări au concurat pentru Global Teacher Prize, considerat un Oscar al dascălilor. Premiul a fost anunţat de astronauţii de pe Staţia Spaţială.

O profesoară din Canada a câştigat titlul de cel mai bun dascăl din lume

radu-sarpe

Canadianca Maggie MacDonnell câştigătoare a titlului "Global Teacher Prize" în 2017         Foto: globalteacherprize.org.

O profesoară din Canada a câştigat titlul de cel mai bun dascăl din lume şi premiul de 1 milion de dolari oferit în Dubai, în Emiratele Arabe de o fundaţie care promovează îmbunătăţirea educaţiei pentru copiii defavorizaţi.

Maggie MacDonnell a reuşit să crească de cinci ori frecvenţa şcolară într-o comunitate izolată de eschimoşi în care tinerii se confruntă cu consumul de droguri, alcoolismul şi sinuciderile.

"Trebuie să le cultivăm tinerilor noştri gândirea analitică, creativitatea şi compasiunea pentru a putea face faţă tuturor problemelor complicate pe care noi le-am creat, iar ei le moştenesc", a spus tânăra profesoară după primirea premiului. Premierul Canadei, Justin Trudeau a felicitat-o, numind-o un modelator al viitorului. 

20.000 de candidaţi din 179 de ţări au concurat pentru Global Teacher Prize, considerat un Oscar al dascălilor. Dacă anul trecut câştigătorul a fost anunţat de Papa Francisc, acum numele a fost prezentat prin legătură video de astronauţii din Staţia Spaţială Internaţională.

Presa din România aminteşte că în fazele finale ale competiţiei de anul trecut s-a aflat şi profesoara Manuela Prajea, din Drobeta Turnu Severin, care timp de 25 de ani a făcut matematica mai atractivă pentru sute de elevi.


Etichete Global Teacher PrizeJustin TrudeauOscar al dascălilorManuela PrajeaPapa Francisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live