Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Noiembrie 2019
Vizualizari: 525
Comentează add

Nivelul salariului minim din România ar putea creşte cu aproximativ 7%, dacă formula de calcul va fi determinată de rata inflaţiei şi indicele de creştere a preţurilor de consum.

Nivelul salariului minim din România ar putea creşte

florin-lepadatu

 Colegiul "Gheorghe Lazăr"

Nivelul salariului minim din România ar putea creşte cu aproximativ 7%, dacă formula de calcul va fi determinată de rata inflaţiei şi indicele de creştere a preţurilor de consum, a anunţat premierul Ludovic Orban.

El a spus că formula va fi definitivată în această săptămână.

Şi salariile din Educaţie vor fi majorate de la 1 ianuarie 2020, aşa cum este prevăzut în lege, a dat asigurări premierul.

Într-o discuţie cu sindicatele din învăţământ, purtată la Palatul Victoria, la care a participat şi ministrul de resort, Monica Anisie, şeful executivului a promis şi că procentul din Produsul Intern Brut alocat educaţiei va creşte constant, astfel încât el să se apropie de ţinta de 6%.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, a amintit ce majorări salariale ar trebui acordate anul viitor: "În primul rând, ne interesează ce se va întâmpla în bugetul de stat pentru anul viitor, dacă guvernul va respecta prevederile legale în ceea ce priveşte finanţarea.

Promisiunea este de a creşte alocările constant, aşa cum ne aşteptam, că a aplica 6% direct este mai complicat.

De asemenea, am abordat problemele legate de ce se va întâmpla cu creşterea salarială în 2020, pentru că avem, aşa cum spune în lege, două creşteri, la 1 ianuarie 2020 şi 1 septembrie 2020.

Rămâne să se facă în următoarele zile nişte calcule referitoare la ce se va întâmpla cu 1 septembrie 2020, dar la 1 ianuarie nu se pune problema de a nu se acorda această mărire."

Sindicaliştii din învăţământ au mai precizat că în privinţa reducerii numărului de ore, va fi constituit un grup de lucru, din care vor face parte reprezentanţii elevilor, părinţilor şi profesorilor, precum şi specialişti în educaţie.

Cadrele didactice care vor fi afectate de o astfel de măsură ar putea fi implicate în programul "Şcoală după şcoală", care ar urma să fie introdus în toate unităţile cu clase primare din ţară, informează Rador.


Etichete Eleviprofesori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live