Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Octombrie 2015
Vizualizari: 704
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Române a Băncilor, Gabriela Folcuţ, a spus că numărul clienţilor aflaţi în incapacitate de a-şi plăti creditele contractate a scăzut.

Neperformanţa creditelor ridică nivelul dobânzilor bancare în România

radiojurnal

Foto: bucurestifm.ro.

Băncile anunţă că numărul clienţilor aflaţi în incapacitate de a-şi plăti creditele contractate a scăzut în ultima perioadă.

Reprezentanţii instituţiilor financiare pun fenomenul pe seama majorării veniturilor personale.

Cu toate acestea, rata creditelor de consum fără garanţie neperformante este în prezent cea mai mare.

Este şi motivul pentru care s-a renunţat în mare parte la un astfel de credit în favoarea altuia nou, care presupune şi obţinerea unor informaţii de la ANAF despre clienţi, astfel încât să se reducă riscurile de fraudă.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Române a Băncilor, Gabriela Folcuţ, a explicat de ce în ţara noastră dobânzile şi penalităţile sunt mai mare decât în alte state.

"În România sunt şi alte costuri. Vorbim de un cost al neperformanţei pe care băncile au trebuit să-l acopere de-a lungul timpului. Toată această neperformanţă înseamnă pierderi. Pe zona companiilor avem un factor decisiv, insolvenţa. Chiar dacă s-a modificat Legea insolvenţei persoanelor juridice, ţine foarte mult de aplicare. Este o motivaţie, alta este costul la care băncile reuşesc să atragă resurse pentru a credita mai departe", a spus Gabriela Folcuţ.

Purtătorul de cuvânt al ARB a mai anunţat că, în prezent, aproape 19.700 de clienţi cu credite în franci elveţieni, aproape o treime din total, au acceptat deja soluţiile propuse de bănci pentru ameliorarea impactului produs de deprecierea leului faţă de această monedă. 


Etichete credite neperformanteAsociaţia Română a BăncilorGabriela FolcuţANAFcreditaredobânzi ridicate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live